Μενού Κλείσιμο

Ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, κ. Κομνηνός Δελβερούδης στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Πιερίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ο Βουλευτής ΝΙΚΗΣ Πιερίας, κ. Κομνηνός Δελβερούδης, με συνεργάτες του, μετέβησαν στις πληγείσες, από τη σφοδρή κακοκαιρία, περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Κονταριώτισσα, Άγ. Σπυρίδωνα, Βροντού), προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για τις τεράστιες ζημιές και τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση και την πρωτοφανή χαλαζόπτωση.

Η λεπτομερής ενημέρωση από τον Πρόεδρο, κ. Ηλία Γκρίνια και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας-Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και από τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κονταριώτισσας και Βροντούς, κ. Θωμά Κουλιανόπουλο και κ. Νικόλαο Καλαϊτζή αντίστοιχα, καθώς και η επαφή με απλούς αγρότες, φανέρωσαν από τη μια, το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών, που ανέρχεται σε συνολικά περίπου 8.000 στρέμματα και από την άλλη, την αγανάκτηση και απογοήτευση των συμπολιτών μας, για την πολιτειακή εγκατάλειψη και δυσκινησία στο θέμα της έγκαιρης πρόληψης, των άμεσων αποζημιώσεων και της πλήρους κάλυψης των πολλαπλών και τεραστίων διαστάσεων καταστροφών.

Ο Βουλευτής και οι συνεργάτες του, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των πληγέντων, δεσμεύθηκαν να ασκήσουν πιέσεις στην Πολιτεία, όχι μόνο σε επίπεδο πρόληψης, με απαίτηση αυτονόητων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και σε επίπεδο πρακτικής και άμεσης υλικής στήριξης του πολύπαθου πρωτογενούς τομέα. Προς τον σκοπό αυτό, κρίνεται απαραίτητη η διεύρυνση των προϋποθέσεων των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε άμεσα και δίκαια να καλυφθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες, καθώς ο υπάρχων παρωχημένος Κανονισμός του ΕΛΓΑ, δεν προβλέπει να προσδώσει τα αναμενόμενα στους πληγέντες, ούτε κατά το ελάχιστο.

Φυσικά, η ανακούφιση από τακτικά και έκτακτα μέτρα, κρίνεται αναγκαία για όλους τους πληγέντες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αλλά και των κατοίκων των υπόλοιπων Κοινοτήτων του Ν. Πιερίας, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, όπως η Λαγόραχη και το Μελιάδι, ο Μοσχοπόταμος και το Μοσχοχώρι, ο Λόφος και η Ράχη, ο Σβορώνος και η Νεοκαισάρεια, κ.ά.

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ