Μενού Κλείσιμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Πιερίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Να απομονώσουμε όσους σπέρνουν φοβίες και μίσος

 

Να υψώσουν τείχος προστασίας και ασπίδα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, καλεί τους κατοίκους της βόρειας Πιερίας ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

 

Σχολιάζοντας πρόσφατα γεγονότα «συγκεντρώσεις μίσους» και αντιδράσεις «πατριωτών» ο ΣΥΡΙΖΑ βόρειας Πιερίας, δεν παραλείπει να «επιτεθεί» και στην διοίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, την οποία κατηγορεί πως σέρνεται πίσω «από μερικούς υποτιθέμενους πατριώτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «…με αφορμή τις εθνικιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές, που ακούγονται για την εγκατάσταση μερικών οικογενειών προσφύγων στην περιοχή μας, εκφράζει την αντίθεσή του στις κραυγές αυτές.

Τονίζει την ευθύνη της ΝΔ και της Κυβέρνησης για τη δημιουργία του ξενοφοβικού κλίματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό. Έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες .

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να φοβούμαστε τίποτε με την έλευση των οικογενειών αυτών. Οι  άνθρωποι αυτοί είναι θύματα του πολέμου, της φτώχειας και της πείνας, που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης στις χώρες τους (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη).

Ο Ελληνικός Λαός πιστός στις παραδόσεις του Ελληνισμού, της ανθρωπιάς και της φιλοξενίας οφείλει να τους συμπαρασταθεί.

Το 2016 οι πολίτες της Βόρειας Πιερίας έδειξαν την συμπαράστασή τους στους πρώτους πρόσφυγες, που έφτασαν στην Πιερία με την συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Δημοτική Αρχή αντί να σέρνεται πίσω από  μερικούς υποτιθέμενους «πατριώτες» οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες να καθησυχάσει τους πολίτες της Βόρειας Πιερίας, να προσπαθήσει να κάνει πιο ανθρώπινη την παραμονή των κατατρεγμένων προσφύγων.

Να φροντίσει με κατάλληλες δράσεις για την ενσωμάτωση τους, αν τελικά παραμείνουν στην περιοχή μας.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας, άνθρωποι με προσφυγική καταγωγή στην πλειοψηφία τους, άνθρωποι που γνωρίζουν από προσφυγιά και μετανάστευση δεν είναι σωστό να παρασύρονται από μισαλλόδοξα κηρύγματα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, ιδίως την νεολαία, να υψώσουμε τείχος και ασπίδα αλληλεγγύης για τους απόκληρους, ανεξάρτητα από φυλή, εθνότητα, θρήσκευμα.

Να απομονώσουμε όσους σπέρνουν φοβίες και μίσος

Ν α καταδικάσουμε τις ρατσιστικές- αντιδραστικές συμπεριφορές.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ