Μενού Κλείσιμο

 «Ο συντονιστικός ρόλος του καθηγητή στην παιδαγωγική διαδικασία»

Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης «Άτρακτος» για καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» διοργανώνει για το σχολικό έτος 2019 – 2020 εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους καθηγητές που υπηρετούν στα σχολεία του νομού. Το σεμινάριο φέρει τον τίτλο «Ο συντονιστικός ρόλος του καθηγητή στην παιδαγωγική διαδικασία».

 

Σκοπός της συγκεκριμένης προληπτικής παρέμβασης είναι η εκπαίδευση των καθηγητών σχετικά με τη δυναμική που αναπτύσσεται στην ομάδα της τάξης των μαθητών καθώς και με τον καίριο συντονιστικό ρόλο που καλούνται οι ίδιοι να παίξουν ως μέλη του κοινωνικού συστήματος που αποτελεί αυτή, ώστε το σύστημα να λειτουργεί με τρόπο που προάγει τόσο τη μαθησιακή διαδικασία όσο – κυρίως – την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στο σεμινάριο, ανάλογη του σκοπού, είναι η εξής:

-Εισαγωγή – γνωριμία της ομάδας του σεμιναρίου- τα αίτια της εξαρτητικής συμπεριφοράς

-Η φύση των συναισθημάτων και οι δυνατότητες έκφρασης και διαχείρισής τους

-Η μέθοδος της ενεργητικής ακρόασης και πώς εφαρμόζεται

-Ο ρόλος του καθηγητή ως συντονιστή της ομάδας μαθητών

-Η δυναμική της ομάδας-τάξη

-Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση διαχείρισης των συγκρούσεων στην τάξη

-Κλείσιμο του σεμιναρίου – αξιολόγηση

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 7 τρίωρες συναντήσεις, ημέρα Πέμπτη και ώρες 5μ.μ. – 8μ.μ. στις εξής ημερομηνίες: 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 και η συνολική διάρκειά του, είναι 21 ώρες.

Ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12 άτομα, ενώ η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στον Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», τηλ. 2351078614 και ώρες 8.00π.μ.-2.00μ.μ.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ