Μενού Κλείσιμο

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών Β. Ελλάδας στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Στο επίκεντρο οι πλειστηριασμοί

Δια ζώσης ενημέρωσε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες καταναλωτές- δανειολήπτες αλλά και για το πρόβλημα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «κόκκινων» δανείων.

Προηγήθηκε η έγγραφη αναφορά – καταγγελία του Συλλόγου προς την πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης για τη μη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αποτελεί το μοναδικό όπλο των δανειοληπτών για την προστασία της κύριας κατοικίας τους. Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν ενώ δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο κ. Περβανάς ζήτησε από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργικότητα της εφαρμογής και παράλληλα  πρότεινε να ανασταλούν οι μελλοντικοί πλειστηριασμοί και να ακυρωθούν όσοι έχουν γίνει τη χρονική περίοδο μη λειτουργίας της πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι για τη λειτουργία ή μη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμη, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με τη διάσωση της κύριας κατοικίας- του νόμου 3869/2010 (νόμου Κατσέλη).

Να σημειωθεί πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, στην Αθήνα, «μέσα σε πολύ καλό κλίμα», όπως αναφέρουν οι δανειολήπτες, παρουσία και του πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ