Μενού Κλείσιμο

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Μακεδονίας για τη λειτουργία εργοστασίων της ΕΒΖ

Ένα καλό παράδειγμα συνέργειας

 

«Η στάση του κ. Κουκοδήμου αποδεικνύει στην πράξη μια καλή πρακτική που ακολουθεί την απόφαση συγχώνευσης των πρώην Συνεταιριστικών Τραπεζών Σερρών και Πιερίας», επισημαίνει ο κ. Χατζηδημητρίου.

 

Την καταλυτική συμβολή του δημάρχου Κατερίνης στην μίσθωση των δύο εργοστασίων ζάχαρης από πλευράς Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε με τη σειρά της να τα μισθώσει στην Royal Sugar, σηματοδοτώντας την λειτουργία τους, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες του.

 

Στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Χατζηδημητρίου, αναφέρει: «Κάθε επιτυχία και ένα αίσιο τέλος σπανίως προκύπτει – ειδικά στη σημερινή εποχή όπου οι συμμαχίες είναι απαραίτητες – από τις ικανότητες ή την αποτελεσματικότητα ενός μόνο φορέα.

Τέτοιο καλό παράδειγμα συνέργειας κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είναι και η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της Τράπεζας Πειραιώς, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar για τη μίσθωση των εργοστασίων ζάχαρης σε Πλατύ και Σέρρες.

Πολύτιμη ήταν η πρωτοβουλία που πήρε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης με τη συνδρομή των υπουργικών στελεχών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έχοντας κατά νου τη γνωστή ρήση ότι «η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή», οφείλω ως Πρόεδρος της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αναγνωρίζοντας ειδικά για την Πιερία, όπως πράττω και για σημαίνουσες προσωπικότητες των Σερρών, αυτόν που με στήριξε και προσωπικά στην διαπραγμάτευση και με τις ενέργειές του πραγματικά βοήθησε στην ευόδωση των στόχων της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει η Τράπεζά μας.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, στάθηκε αρωγός της Τράπεζας από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να καταφέρουμε για τους επόμενους 28 μήνες να μισθώσουμε τα προαναφερθέντα εργοστάσια, ώστε με τη σειρά μας να τα μισθώσουμε στη Royal Sugar, ακολουθώντας την τελική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΒΖ.

Με την ιστορική αυτή συμφωνία οδηγούμαστε ως χώρα σε μια νέα εποχή για την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια, γι’ αυτό και επιβάλλεται να αναγνωρίσουμε δημόσια αυτούς που συνέδραμαν.

Η στάση του κ. Κουκοδήμου αποδεικνύει στην πράξη μια καλή πρακτική που ακολουθεί την απόφαση συγχώνευσης των πρώην Συνεταιριστικών Τραπεζών Σερρών και Πιερίας. Το Δ.Σ. της Τράπεζάς μας ευτυχώς απαρτίζεται από άξια και ικανά στελέχη των Σερρών και της Πιερίας που με τη συνδρομή και πολιτειακών παραγόντων εργάζονται για το καλό της χώρας, για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των αγροτών και όχι μόνο για την κερδοφορία της Τράπεζας»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.