Μενού Κλείσιμο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Κολινδρό

Για τα 140 χρόνια από την Επανάσταση του 1878

Η παρουσία του Προέδρου στις επετειακές Εκδηλώσεις για την Επανάσταση που άναψε τη σπίθα της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αυτήν την περίοδο που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για την ονομασία του γειτονικού κράτους

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν οι φετεινές εκδηλώσεις στον Κολινδρό της Επανάστασης της 22ας Φεβρουαρίου 1878.

Την επίσημη ανακοίνωση για την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε χθες ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ο οποίος είχε απευθύνει τη εγκαίρως σχετική πρόσκληση στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Φέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια από την Επανάσταση η οποία μπορεί να «απέτυχε», ωστόσο αποτέλεσε τη σπίθα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 από τον Οθωμανικό ζυγό. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις φετεινές επετειακές εκδηλώσεις, αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την Π.Γ.Δ.Μ. για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας και κατ’ επέκταση τους πολίτες της Πιερίας ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον Κολινδρό την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, για την επέτειο της επανάστασης στις 22 Φεβρουαρίου του 1878, θα παραστεί και θα τιμήσει με την παρουσία του, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεγονός αποτελεί ασφαλώς εξαιρετική τιμή για τον δήμο μας, που  υπήρξε στην προφυλακή των αγώνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ