Μενού Κλείσιμο

Ο πρόεδρος εντυπωσιάστηκε…

Στην Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την εμποροπανήγυρη του Αιγινίου επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και τη συμμετοχή του κόσμου.

Ο κ. Θεοδωράκης, παρακολούθησε τη συναυλία του παραδοσιακού θρακιώτικου συγκροτήματος «Θρακόμελο» στο χώρο εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης, μαζί με το δήμαρχο Βαγγέλη Λαγδάρη συνεργατών του, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών.
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης, καλωσορίζοντας τον κ. Θεοδωράκη, τους συνεργάτες του και τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο θεσμό της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, τονίζοντας ότι παραμένει μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένος, παρά τα συνεχή έτη οικονομικής ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας και συγκριτικά με την κρίση που υφίστανται άλλες γνωστές εμποροπανηγύρεις, διότι παραμένει επί 91 χρόνια, όχι απλά τόπος και ευκαιρία εμπορικής δραστηριότητας αλλά κύρια χώρος ανταμώματος και επικοινωνίας, αναβίωσης της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, πολιτιστικής έκφρασης και ψυχαγωγίας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως κατά τη συνάντησή τους στη ΔΕΘ, προσκλήθηκε από το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού να παραστεί σε μια διοργάνωση «με μεγαλύτερη έκταση και με περισσότερο κόσμο», την εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Ο πρόεδρος του Ποταμιού, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος, τη συμμετοχή, τον παλμό και το χρώμα της διοργάνωση, εξέφρασε την ελπίδα να δει η χώρα μας καλύτερες μέρες και στην εμποροπανήγυρη επιτυχίες και ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος της εμποροπανήγυρης Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος επεσήμανε το αμείωτο ενδιαφέρον των κατοίκων του Αιγινίου και όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών, στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού. Ο κ. Ανδρικόπουλος υπογράμμισε την ευθύνη όλων για τη σωστή διαχείριση, ανάδειξη και εξέλιξη του θεσμού.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι απονεμήθηκε από το δήμαρχο κ. Λαγδάρη στον κ. Μόσχου Κωνσταντίνο, επί 33 χρόνια γραμματέα του πρώην δήμου Αιγινίου και υπεύθυνου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, αναμνηστική, τιμητική πλακέτα για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο θεσμό.
Στο μουσικό δίωρο που ακολούθησε, οι μελωδίες του «Θρακόμελου, ταξίδεψαν τους το κοινό στον κόσμο της παράδοσης του δημοτικού μας τραγουδιού, ερμηνεύοντας θρακιώτικα δημοτικά τραγούδια και αποσπώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ