Μενού Κλείσιμο

Ο Πολιτιστικός Οικολογικός Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.Ι.Σ.) για την έκταση στα «Γκρέμια»

Αίσιο τέλος σε υπόθεση 40 ετών

 

Στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε η θετική δικαστική απόφαση για την έκταση 56 στρεμμάτων στην περιοχή «Γκρέμια» η οποία πλέον ανήκει (και με απόφαση δικαστηρίου) στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Για την απόφαση, εξέδωσε ανακοίνωση ο Π.Ο.Λ.Ι.Σ., ο οποίος ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ώστε η συγκεκριμένη έκταση να παραμείνει δημοτική και «προς όφελος των δημοτών».

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει πως «ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την υποστήριξη και υπεράσπιση των Δημοτικών Εκτάσεων του Δήμου Δίου–Ολύμπου από διαφόρους κατά καιρούς καταπατητές.

Στις 30 Αυγούστου του 2019 ανακοινώθηκε από το Πρωτοδικείο Κατερίνης η θετική Δικαστική Απόφαση υπέρ του Δήμου. Αντίδικός του ήταν η πρώην «Αγρογή Α.Ε.» για την παραθαλάσσια έκταση των 56 στρεμμάτων στην περιοχή «Τομ Πηγάδι–Γκρέμια» το «Μπαλκόνι του Θερμαϊκού», το δικαστήριο αυτό είχε διεξαχθεί στις 8-2-2019.

Ο Σύλλογός μας για το θέμα αυτό συνεργάστηκε στενά και ουσιαστικά με τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, το δημοτικό  συμβούλιο του δήμου Δίου Ολύμπου και τους δικηγόρους Γιάννη Σαχινίδη και Μαρία Κάκαλου όπου ενισχύσαμε τις θέσεις του Δήμου έναντι της «Αγρογής Α.Ε.»

Επίσης η συμβολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή, Μπέτυς Σκούφα και Αστέριου Καστόρη για το ζήτημα της  Αγρογής ήταν σημαντική. Ο πρώην δικηγόρος του Δήμου Λιτοχώρου Κώστας Καραμήτρος μας παρέδωσε φάκελο αξιόλογων  στοιχείων για το ίδιο θέμα.

Η έκταση αυτή είχε περιφραχθεί το 1980 με σύρμα αγκαθωτό και σιδερένιους πασσάλους από τον τότε Δήμαρχο Νίκο Κουκουτάτσιο, η περίφραξη υπάρχει μέχρι και σήμερα, υπήρχε και πινακίδα με την ένδειξη Δήμος Λιτοχώρου την οποία κάποιοι την γκρέμισαν, προφανώς για προσωπικά τους συμφέροντα.

Για την υπόθεση της Αγρογής βοηθήσαμε και βοηθήσανε όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ώστε να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση που ταλανίζει τον Δήμο τα τελευταία 40 χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους!

Τον πρώτο λόγο τώρα έχει η καινούρια Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φιλέτου στην περιοχή μας, προς  όφελος των δημοτών.

Για την  διοίκηση του Συλλόγου Π.Ο.Λ.Ι.Σ.

Ο πρόεδρος»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ