Μενού Κλείσιμο

 Ο πολιτισμός βάση προσέλκυσης επισκεπτών

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης στο ΣΔΕ

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ είχαν την ευκαιρία επίσης να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες επιμόρφωσης που παρέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, από τον πρόεδρό του Κώστα Ρέχα

 

Το ΣΔΕ Κατερίνης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Ζωγράφος όπου ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τη «βαριά βιομηχανία του τόπου μας», τον τουρισμό και τη φιλοξενία.

Ο κ. Ζωγράφος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στη δυναμική και αξιοσημείωτη παρουσία και δράση της Ένωσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Αρχικά, αναφέρθηκε στις συνεργασίες της με άλλους φορείς, τις ευκαιρίες επιμόρφωσης (σε μέλη/τουριστικές μονάδες και τους εργαζόμενους σε αυτές) και έπειτα ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων του ακροατηρίου. Σχετικά δε με τις ευκαιρίες εργασίας στον τομέα και τα ζητούμενα προσόντα από τους υποψηφίους εργαζόμενους, τόνισε πως μεγαλύτερη σημασία και αξία από τη γνώση ξένων γλωσσών και τους τίτλους εξειδίκευσης έχει πρωτίστως η αγάπη προς τους συνανθρώπους, που εκφράζεται με το πρόσχαρο, ζεστό και ειλικρινές χαμόγελο, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό στην εκτέλεση της εργασίας.

Ο πολιτισμός μας αποτελεί τη βάση για προσέλκυση τουριστών. Ας επανασυνδέσουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό και να ξαναφέρουμε πίσω τον τουρισμό ποιότητας, να μη λησμονούμε ότι και άλλοι διαθέτουν θάλασσα και ήλιο όχι όμως τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους εκπαιδευόμενους τους ΣΔΕ.

Και ο Εμπορικός Σύλλογος στο ΣΔΕ

Οι ενημερώσεις των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ συνεχίστηκαν, αφού πέρα από αυτήν που είχαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων, το ΣΔΕ επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο κ. Ρέχας, ενημέρωσε για τις ευκαιρίες επιμόρφωσης που παρέχει ο σύλλογος τόσο στα μέλη του όσο και στο προσωπικό που απασχολείται στις επιχειρήσεις. Η θεματολογία είναι πολυποίκιλη, όπως γνώσεις στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), ανάπτυξη δεξιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.ά., τα σεμινάρια γίνονται σε ώρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους & επιχειρήσεις και είναι και επιδοτούμενα.

Γενικότερα, στην συζήτηση αναδείχθηκε ο κοινός άξονας προβληματισμού όλων, η οικονομική κρίση της χώρας και η ανεργία. Ο πρόεδρος τόνισε ότι, αγοράζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις, αφενός ενισχύουμε την τοπική αγορά δίνοντας θέσεις εργασίας και αφετέρου αγοράζουμε αυτό που ακριβώς επιθυμούμε και έχουμε στα χέρια μας μπροστά μας. Η τοπική αγορά έχει ανταγωνιστικές τιμές και σε πολλά είδη καλύτερες και από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο κατάστημα βλέπουμε ακριβώς αυτό που πληρώνουμε, το αγοράζουμε άμεσα, σε περίπτωση προβλήματος έχουμε ένα πρόσωπο να απευθυνθούμε και αποφεύγουμε τα άσκοπα ταχυδρομικά έξοδα επιστροφών και των αναμονών. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, δεν στηρίζουμε -με τις επιλογές αγορών μας- την μάστιγα του παρεμπορίου, που στερεί σημαντικά έσοδα από τις νόμιμες επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τους επαγγελματίες και τη χώρα και οδηγεί και σε άλλες μορφές παραβατικότητας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ