Μενού Κλείσιμο

Ο πολιτισμός μας σε ένα λεύκωμα

Ο Δήμος Κατερίνης παρουσιάζει το λεύκωμα των πολιτιστικών συλλόγων

«Στον Δήμο Κατερίνης έμπρακτα και διαχρονικά επενδύουμε στον Πολιτισμό, ενώ συμμετέχουμε ενεργά στην συστηματική προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, οι οποίοι με συνέπεια περιφρουρούν ήθη, παραδόσεις και υπηρετούν τη δημόσια πολιτιστική παρέμβαση[…]», αναφέρει ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης

H καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου (11:00 π.μ.), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, θα γίνει η παρουσίαση του Λευκώματος των πολιτιστικών συλλόγων, μίας έκδοσης του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), που ιχνηλατεί τη διαδρομή και σύγχρονη ταυτότητα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κατερίνης.
Όπως τονίζει με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσίαση της πολιτιστικής έκδοσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στον Δήμο Κατερίνης έμπρακτα και διαχρονικά επενδύουμε στον Πολιτισμό, ενώ συμμετέχουμε ενεργά στην συστηματική προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, οι οποίοι με συνέπεια περιφρουρούν ήθη, παραδόσεις και υπηρετούν τη δημόσια πολιτιστική παρέμβαση[…] «Εικόνες που μιλάνε, κείμενα που αφηγούνται» συνθέτουν το εμπεριστατωμένο και πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό και άλλα τεκμήρια αυτό λεύκωμα, για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, καθώς με την μεθοδική δουλειά που έγινε για την έκδοσή του, καταδεικνύεται ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι μια μακρά ιστορία με δημιουργικό παρόν και κυρίως ελπιδοφόρο μέλλον».
Η πολιτιστική παράδοση και το μέλλον του τόπου
Όπως σημειώνει από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης: «Με αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην πολιτιστική παράδοση του τόπου αφιερώνουμε το έργο αυτό, στους ανθρώπους των πολιτιστικών συλλόγων που δημιουργούν, ονειρεύονται και παλεύουν για ένα καλύτερο πολιτιστικό μέλλον, για τους ίδιους, τα παιδιά τους και την αγαπημένη μας Κατερίνη».
Παράλληλα, θα συζητηθούν προτάσεις, που θα διευκολύνουν τον προγραμματισμό του Οργανισμού Πολιτισμού, καθώς και τον καλύτερο συντονισμό και υποστήριξη της πολιτιστικής ατζέντας των συλλόγων του Δήμου.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνάντηση δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι, τις ημερομηνίες και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται.
Στον επίλογο, θα γίνει η κοπή της πίτας για το 2019.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ