Μενού Κλείσιμο

Ο Πλαταμώνας επεκτείνεται…

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα

Ένα από τα σοβαρότερα (και ίσως μακροβιότερα) προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πλαταμώνας και σχετίζεται με την Επέκταση του Πολεοδομικού Σχεδίου του, παίρνει το δρόμο της οριστικής επίλυσης, αν εν τω μεταξύ, δεν προκύψει κάτι άλλο.

Μετά από προσπάθειες του Δήμου και ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, το θέμα έφτασε στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Πιερίας το οποίο γνωμοδότησε θετικά για τη συνέχιση της μελέτης επέκτασης Σχεδίου του Πλαταμώνα. Το επόμενο βήμα, είναι πλέον η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με το γραφείο μελετών, για την ολοκλήρωση της μελέτης, ύστερα από τη λήψη εγκριτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης και της Αναθεώρησης του Σχεδίου (προ του 1965), σε συνδυασμό με την κατασκευή του Έργου Προστασίας των Ακτών από την Διάβρωση, την Αποπεράτωση του Αποχετευτικού Δικτύου, την Αντικατάσταση των Αγωγών Ύδρευσης και τις Αναπλάσεις που θα ακολουθήσουν, ο Πλαταμώνας «αλλάζει σελίδα», σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν από το Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Στη σχετική ενημέρωση, δεν θα μπορούσε να λείπει η καθιερωμένη ευχάριστη νότα που πάντα επιχειρεί να προσδώσει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, καταλήγοντας πως «έτσι το κοσμοπολίτικο θέρετρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Κάστρου και τόσο λατρεύεται, θα ανακτήσει την αίγλη του και θα αποτελεί, πλέον, έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ