Μενού Κλείσιμο

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) στην κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε σε ακόμη μια  τουριστική έκθεση του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην «Vakantiebeurs 2024» που έλαβε χώρα  στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου 

Η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο σε προτίμηση προορισμό των Ολλανδών μετά την Ισπανία και στο πλαίσιο αυτό ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα στο ενιαίο περίπτερο μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους τουριστικούς οργανισμούς της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. 

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα» με την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησε  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Γιώργος Καραλής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Καραλής, εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ,  είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς, tour οperators, εκπροσώπους της Ελληνικής πρεσβείας, του Γραφείο του ΕΟΤ των Κάτω χωρών αλλά και με ολλανδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας σε μια ακόμη σημαντική έκθεση του εξωτερικού συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Με τη  συμμετοχή μας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες χώρες. Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Συμμετείχαμε σε μια ακόμη κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού με στόχο την ενίσχυση του προορισμού ʺOlympus Riviera Greeceʺ και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητά μας, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, με στοιχεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Η τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ʺραντεβούʺ της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας με σημαντικές αναφορές σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής βιομηχανίας».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ