Μενού Κλείσιμο

Ο πεζόδρομος στους πεζούς!

Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Μ. Αλεξάνδρου

Με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειές του για την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων (σχολαζόντων) περιπτέρων, επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου

Όπως τονίζει ο Δήμος η απομάκρυνση του περιπτέρου από τον κεντρικό πεζόδρομο, αναμένεται να συμβάλει «στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου στην καρδιά της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της οδού Μ.Αλεξάνδρου, στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών».

Της αποξήλωσης του περιπτέρου προηγήθηκε διακοπή εργασιών και ρεύματος. Παράλληλα, αίτημα του ιδιοκτήτη αφενός για ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου του και αφετέρου, για απομάκρυνση του κουβουκλίου με δαπάνη του Δήμου. Πέρα από την εξοικονόμηση κοινόχρηστου χώρου, η απομάκρυνση συμβάλλει στον εξωραϊσμό και στην ανεμπόδιστη θέαση του συγκεκριμένου σημείου.

«Προτεραιότητά μας συνιστά η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων για τους πεζούς και  η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Τέλος, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται διαχρονικά, για να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ