Μενού Κλείσιμο

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου έκανε τον απολογισμό του

Δεν αρκεί πλέον ο ρομαντισμός, η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός

 

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως το Φεστιβάλ Ολύμπου «στάθηκε όρθιο» βασιζόμενο στον ρομαντισμό, την ανιδιοτέλεια και τον εθελοντισμό, στοιχεία, που πλέον δεν αρκούν για να συνεχίζει να γιγαντώνεται

 

Τον ετήσιο απολογισμό του 2019 καθώς και τον προγραμματισμό του 2020, παρουσίασε το Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ, στη γενική συνέλευση των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

Τον διοικητικό απολογισμό του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, καθώς και τον διοικητικό προγραμματισμό του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θετικά και αρνητικά που επισημάνθηκαν στη διοργάνωση του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και στους στόχους που θέτει η διοίκηση για τα επόμενα δύο φεστιβάλ, με τα οποία συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής..

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό, ο κ. Παπαχρήστος, επεσήμανε πως το Φεστιβάλ Ολύμπου, έχει καταξιωθεί και συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιότερων της χώρας, αυτό όμως δεν μας αρκεί, από το καλό, επιδιώκουμε κάθε χρονιά το καλύτερο. Το Φεστιβάλ Ολύμπου, οφείλει και μπορεί να ξεφύγει από τα όρια της Πιερίας, να γίνει μεγάλο και διεθνές. Ο ρομαντισμός, η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός, το κράτησαν 50 χρόνια ζωντανό, οι καιροί όμως αλλάξανε,  τώρα είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί και από εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό.

Τον οικονομικό απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020, παρουσίασε αναλυτικά ο λογιστής του ΟΡΦΕΟ, Αντώνης Μανωλόπουλος, σημειώνοντας πως και το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως συμβαίνει σε όλες τις διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, είχε θετικό οικονομικό πρόσημο, το οποίο θα ήταν ακόμα θετικότερο, αλλά οι εθνικές εκλογές και οι ακυρώσεις κάποιων σημαντικών εκδηλώσεων, λόγω καιρικών συνθηκών, δεν το επέτρεψαν.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό του 48ου και τον προϋπολογισμό του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Υπερψηφίστηκαν επίσης από τη Γ. Σ τα θέματα, της παράτασης κατά ένα έτος της θητείας του Δ.Σ, της δυνατότητας δημιουργίας παραρτήματος του ΟΡΦΕΟ, στο Δίον και δημιουργίας αυτόνομου γραφείου τύπου, τέλος εγκρίθηκε η εγγραφή νέων μελών.

Στη συνέλευση εκτός αρκετών μελών, πήρε το λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της περιφέρειας στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στην προσωπική της πρωτοβουλία, να αποκτήσει στέγη ο ΟΡΦΕΟ και στη διαβεβαίωση της συνεχούς υποστήριξης, στο σπουδαίο για την Πιερία πολιτιστικό θεσμό.

Το λόγο πήρε επίσης ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, ο οποίος αφού συνεχάρη τη διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, για το σπουδαίο έργο της, ανακοίνωσε την επιχορήγηση των 40 χιλ. ευρώ που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του για τον προϋπολογισμό, μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Γρηγόρης Μητσοκάπας, ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κορομπίλης, ο επίτιμος πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Ιάκωβος Τασχουνίδης, ο πρόεδρος των Ολύμπιων εν Δίω, Θανάσης Μπίντας, ο πρώην πρόεδρος του Πιερικού, Αλέκος Τσώτσιος, το ιδρυτικό μέλος του ΟΡΦΕΟ, Μπάμπης Ζαπουνίδης, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου, η νομική σύμβουλος του ΟΡΦΕΟ, Ματίνα Σαμαλή, το μέλος του Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κ. Μακεδονίας, Νίκος Χουσουρίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλά μέλη του ΟΡΦΕΟ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.