Μενού Κλείσιμο

Ο Όλυμπος των αυθεντικών εμπειριών

Την Κυριακή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκδήλωση αφιερωμένη στον Όλυμπο

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή στο Λιτόχωρο και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Μόναχο

«Η Γη των Μύθων και των Αυθεντικών Εμπειριών» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί, στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Όλυμπο, το μεγαλύτερο τουριστικό και όχι μόνο brand name της Περιφέρειας και διοργανώνεται με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ειδικό θεματικό οπτικοακουστικό υλικό για τον Όλυμπο, το οποίο θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πρόκειται για τέσσερα τουριστικά θεματικά video clip διάρκειας τριών λεπτών περίπου το καθένα, τα οποία προβάλλουν διαφορετικές πτυχές του Ολύμπου: τη γαστρονομία και τα προϊόντα που συναντά κανείς στις υπώρειές του και στην Πιερία γενικά, τα μονοπάτια και τις ειδικές διαδρομές που θα βρει ο επισκέπτης για να περπατήσει, να τρέξει, να κάνει ποδηλασία βουνού ή να δοκιμάσει ακόμα και κάποιο extreme sport (αλεξίπτωτο πλαγιάς, canyoning, κτλ), τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία που θα συναντήσει γύρω από τον Όλυμπο, καθώς και τα σημεία φυσικού ενδιαφέροντος που θα βρει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του (φαράγγι Ενιπέα, παλαιοί – παραδοσιακοί οικισμοί, κτλ).

Στην εκδήλωση, εκτός από την προβολή των θεματικών video clip, αξιόλογοι εισηγητές θα μιλήσουν για τον Όλυμπο, εστιάζοντας κυρίως στις δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να ασκήσει και στις εμπειρίες που θα αποκομίσει από την περιήγησή του. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες προϊόντα της Μακεδονικής γης και ειδικά της Πιερίας.

«Σκοπός της δημιουργίας και της παραγωγής αυτών των video clip, αλλά και της εκδήλωσης που διοργανώνουμε στο Λιτόχωρο, είναι η ανάδειξη μιας άλλης οπτικής για τον Όλυμπο, η οποία δεν έχει προβληθεί επαρκώς από κανένα φορέα στο παρελθόν. Μέχρι τώρα ο Όλυμπος προβαλλόταν ως μυθικό βουνό ή ως εθνικός δρυμός με παραγωγή προωθητικού υλικού που εστίαζε κυρίως στις κορυφές του, στις υποδομές και στις φυσικές ομορφιές του. Με αυτή τη δράση μας και εφαρμόζοντας πιστά τον πενταετή στρατηγικό μας σχεδιασμό για τη δημιουργία και προώθηση ειδικών θεματικών προϊόντων, αναδεικνύουμε τον Όλυμπο και την Πιερία ως προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο, όπου ο επισκέπτης δεν θα διερευνήσει μόνο τις φυσικές του ομορφιές, αλλά θα ανακαλύψει και πλήθος δραστηριοτήτων που έχει τη δυνατότητα να ασκήσει. Την εκδήλωσή μας αυτή, έχουμε προσκαλέσει να παρακολουθήσουν και οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας, παράλληλα με τις εργασίες που έχουμε προγραμματίσει σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τη Σοφία Μαυρίδου για την 7η Συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού όλων των Περιφερειών της Ελλάδας. Σημαντικό είναι τέλος να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη δράση θα την παρουσιάσουμε δύο ημέρες αργότερα και στο Γερμανικό κοινό, σε μια ανάλογη εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Μόναχο», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

«Η ανάπτυξη του τουρισμού  αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε αυτό στοχεύουμε. Προσδοκούμε μάλιστα πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία που θα προκύψει και από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες. Ταυτόχρονα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό  των 12 Θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας», σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ