Μενού Κλείσιμο

Ο Νίκος Κατανάς για τις «πληροφορίες» περί δημιουργίας νέας δομής προσφύγων στην Πιερία

Τίποτα δεν δείχνει νέα δομή

 

Η δημιουργία καλών συνθηκών υποδοχής, είναι αυτή που διασφαλίζει πως δεν θα δημιουργηθούν εντάσεις με την τοπική κοινωνία, σημειώνει ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης για θέματα προσφυγικού, ξεκαθαρίζοντας πως όλα δείχνουν πως οι «πληροφορίες» για δημιουργία νέας δομής στην περιοχή μας, δεν ευσταθούν

 

Ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει ενημερωθεί και ούτε έχει κάποιες ενδείξεις πως επίκειται δημιουργία και άλλης δομής προσφύγων στην περιοχή μας, ξεκαθάρισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Κατανάς μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και στην εκπομπή «Οβάλ ενημέρωση»

 

Ο κ. Κατανάς ήταν από τους συμβούλους που από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε θέματα προσφυγικού για το Δήμο Κατερίνης ήδη από το 2016 και συνεχίζει να έχει στην αρμοδιότητά του το συγκεκριμένο ευαίσθητο κομμάτι.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα μερίδας του Αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία δομής (έως και 2.000 ατόμων) για την φιλοξενία προσφύγων, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, ήταν σαφείς: «έχω ακούσει και έχω διαβάσει κι εγώ για αυτές τις πληροφορίες οι οποίες δεν ευσταθούν». Όπως υπογράμμισε δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση, ενώ ούτε κάτι δείχνει πως προετοιμάζει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θύμισε πως το 2016 όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να είναι και η Πιερία μια από τις περιοχές φιλοξενίας προσφύγων, υπήρξε ενημέρωση αρκετό καιρό πριν, ώστε να ξεκινήσει μια σειρά εργασιών από την Αεροπορία, το Δήμο και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης για την παραμονή αυτών των ανθρώπων στη Χράνη. «Ακόμη και για την περιοχή της Πέτρας, όταν αποφασίστηκε να διαμείνουν Γεζίντι πρόσφυγες, προηγήθηκαν εργασίες», είπε ο κ. Κατανάς. «Και σε μένα τηλεφωνούν πολλοί και μου λένε πως έχουν πληροφορίες πως θα χρησιμοποιηθούν ανενεργά στρατόπεδα της περιοχής μας», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, για να συμπληρώσει πως αυτές οι πληροφορίες δεν μπορεί να ευσταθούν, αφού όλοι μπορούν να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία εργασία εντός των ανενεργών στρατοπέδων στα όρια του Δήμου. «Δεν είναι απλή υπόθεση η φιλοξενία προσφύγων», είπε ο κ. Κατανάς, σημειώνοντας πως η δημιουργία καλών συνθηκών υποδοχής, είναι αυτή που διασφαλίζει πως δεν θα δημιουργηθούν εντάσεις με την τοπική κοινωνία.

«Ο Δήμος Κατερίνης, απέδειξε και στο παρελθόν πως έχει διάθεση συνεργασίας με την πολιτεία για το ζήτημα», είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος, σημειώνοντας πως ελπίζει πως αυτή η καλή διάθεση θα εκτιμηθεί.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως ο δήμος διαχειρίστηκε με αποτελεσματικότητα το ζήτημα και αυτό οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων οι οποίοι αντιμετώπισαν το ζήτημα με νηφαλιότητα, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, που είδαμε να σημειώνονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Β.Ζ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.