Η πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης που φιλοξενείται στην Κατερίνη
Mε τις ευλογίες της εκκλησίας και τους καλύτερους οιωνούς πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα, η έναρξη των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης.
Η πρώτη εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας. Η συνδιάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και έχει ως θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και έσχατα»
Η έναρξη των εργασιών έγινε με αγιασμό για την ευόδωση των εργασιών της συνδιάσκεψης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Ορθοδόξων εκκλησιών. Θερμούς χαιρετισμούς απέστειλαν ο οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος, ο Σερβίας Ειρηναίος, ο Ρουμανίας Δανιήλ, ο Βουλγαρίας Νεόφυτος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πολωνίας Σάββας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης, αντιπρόσωπος της Περιφεριάρχου κ. Μαυρίδου και ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης. Κατόπιν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων, κ. Ιγνάτιος έκανε την εισαγωγική ομιλία για το μεγάλο πρόβλημα των αιρέσεων και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης.
Βασικός ομιλητής της πρώτης εκδήλωσης ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ με θέμα «Ο Κύριος ώφθη και είπεν». Ο Μητροπολίτης Καισαριανής κατά την ομιλία του, παρουσίασε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης οι οποίοι «προφήτευαν εξ’ ονόματος του Θεού και κατ’ εντολή Του και μετέφεραν τα μηνύματά Του» προς τους Ισραηλίτες και το λαό.
Στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια ιστορική διαδρομή στην πολυκύμαντη ιστορία του Ισραηλιτικού λαού και στα πάθη του. Αναφέρθηκε στις συγκρούσεις και τις αιχμαλωσίες που τον οδήγησαν καθώς και τους άλλους γειτονικούς του λαούς στην παρακμή, στην κοινωνική και ηθική κρίση. Έτσι, όταν έπαψε πια να αποτελεί δύναμη στην περιοχή αντιμετώπισε τον κίνδυνο του εκφυλισμού.
Τότε ήταν που εμφανίστηκε και «μίλησε» ο Θεός δια μέσου των προφητών που ύψωσαν τη φωνή τους στα πλαίσια ενός ρόλου που τους ανέθεσε. Προφήτης, άλλωστε, σήμαινε «καλεσμένος από το Θεό». Η δράση των Προφητών αναπτύχθηκε κυρίως κατά τη διάρκεια επτακοσίων περίπου ετών, ανάμεσα στο 1100 και 400 π.Χ. Αυτοί αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη σαν προσωπικότητες με ξεχωριστές ικανότητες που ανήκαν σε διάφορα κοινωνικά στρώματα και επιλέχθηκαν να μεταφέρουν τις εντολές και τα μηνύματά του με το χαρακτηριστικό λόγο: «Τάδε λέγει Κύριος».
Ο σεβασμιώτατος Καισαριανής έκλεισε την ομιλία του αναπτύσσοντας το ζήτημα της διάκρισης ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο. Αναφέρθηκε στο φαινόμενο την ψευδοπροφητών καταλήγοντας ότι, οι πραγματικές προφητείες γίνονταν μόνο σύμφωνα με το λόγο του Θεού.
Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 6-11-2017 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Δρ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα «Ζητείται Ηγέτης…Η περίπτωση Καποδίστρια».
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.