Μενού Κλείσιμο

Ο Γιώργος Νταντάμης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό

«Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως θέληση για συνεργασία και συντονισμό», επισημαίνει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο αντιδήμαρχος δόμησης και τουρισμού.

 

Ο κ. Νταντάμης, σημειώνει πως προτεραιότητα του Δήμου είναι να «χτίσει» ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ποιότητα και θα είναι ικανό να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Αναλυτικά η δήλωση του αντιδημάρχου Κατερίνης, έχει ως εξής: «Σήμερα, με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο να πυροδοτούν νέα μοντέλα ανάπτυξης, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται κρισιμότερος από ποτέ συμβάλλοντας καθοριστικά στη συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο Δήμος Κατερίνης, προικισμένος από τη φύση του, μπορεί και πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής κατακτώντας τη θέση που του αξίζει στην τουριστική βιομηχανία. Προτεραιότητά μας να χτίσουμε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ποιότητα και θα είναι ικανό να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, όλο το χρόνο. Ανάπτυξη ταυτότητας, βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών, περιβαλλοντική υπευθυνότητα, χάραξη πολιτικών διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα, προσέλκυση επενδύσεων, καινοτομία και στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και κυρίως επένδυση στο αξιόλογο τοπικό ανθρώπινο δυναμικό.

Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως θέληση για συνεργασία, σχεδιασμό και συντονισμό στοχεύοντας σε μια σταθερή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. Για όλους και μαζί με όλους».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ