Μενού Κλείσιμο

Ο Γ. Νταντάμης παρουσίασε το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

Με θέσεις, προτάσεις και (αναπτυξιακό) όραμα

Ήταν 14 Μαρτίου του 2018 όταν ο Γιώργος Νταντάμης ανακοίνωνε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Κατερίνης στις προσεχείς εκλογές, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του για την αλλαγή (ή αν θέλετε για την ανανέωση) που θέλει να επιφέρει στα δημοτικά πράγματα της Κατερίνης.

Στις 14 Μαρτίου 2019 (την περασμένη Πέμπτη το βράδυ), έχοντας στο πλευρό του πλέον το σύνολο (σχεδόν) των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού του, ο κ. Νταντάμης παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις του για το Δήμο Κατερίνης και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο καταθέτει στην κρίση των συνδημοτών του εν’ όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», παρουσίασε (πέραν του δέοντος) αναλυτικά τις θέσεις του, οι οποίες όπως σημείωσε προέκυψαν μετά από διάλογο και σειρά συναντήσεων με όλους τους κοινωνικούς φορείς της Πιερίας, είτε αυτοί σχετίζονται με την οικονομία, είτε τον πολιτισμό, είτε τον αθλητισμό.

«Σε μια εποχή, που η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στο περιθώριο, η ανάγκη για μια νέα ελπίδα, είναι τόσο αναγκαία, όσο και το οξυγόνο», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας, καλείται να δώσει τη δική της απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Νταντάμη, η αυτοδιοίκηση καλείται να εγκαταλείψει τις παλιές εφήμερες πρακτικές, τη χωρίς έμπνευση διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το καταλληλότερο πεδίο άσκησης πολιτικής, η οποία θα έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον δημότη και τα καθημερινά προβλήματά του», είπε, για να συμπληρώσει πως για να διαδραματίσει αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κρατική και κομματική κηδεμονία.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», εκτίμησε πως έφτασε ο χρόνος, όπου οι πολίτες συναντιούνται ενωμένοι και αποφασισμένοι, πάνω από κομματικές πεποιθήσεις, να διαμορφώσουν μια κοινωνική και πολιτική συμφωνία για μια διάφανη, αποτελεσματική και συμμετοχική Αυτοδιοίκηση και αυτήν την αναγκαιότητα, όπως υποστήριξε, εξυπηρετεί ο συνδυασμός του. Σ’ αυτό το σημείο, επανέλαβε πως ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, δεν είναι όμως «άχρωμος» και απολίτικος. «Είναι “πολύχρωμος” και πολιτικοποιημένος. Συγκροτείται από προσωπικότητες με ιδιαίτερες επιδόσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην κοινωνική δράση, στους εργασιακούς χώρους, στις επιχειρήσεις, στις τέχνες και στα γράμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νταντάμης ολοκλήρωσε την σύντομη τοποθέτησή του (πριν ξεκινήσει την παρουσίαση των θέσεών του) σημειώνοντας πως «με την πίστη ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με προσπάθειες  βασισμένες στη γνώση και στην αδιαπραγμάτευτη θέληση για ριζικές ανατροπές, σας καλούμε να υποστηρίξετε τον συνδυασμό μας».

 

Οι βασικές προγραμματικές θέσεις, όπως αυτές παρουσιάστηκαν είναι:

Ο Δημότης στο κέντρο, η εξυπηρέτησή του θα γίνεται άμεσα, με προθυμία και ευγένεια, χωρίς μεσάζοντες. Η ηλεκτρονική τεχνολογία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ισότιμη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η e-Katerini είναι η νέα smart city («έξυπνη» πόλη).

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ανοιχτό στους δημότες και τους φορείς και θα ανακτήσει τον ρόλο του ως βήμα της δημοκρατίας και της συνεργασίας.

Τα Τοπικά Συμβούλια αναλαμβάνουν αυτόνομο ρόλο για την επίλυση των τοπικών υποθέσεων.

Η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων θα είναι απαράβατη αρχή.

Δημόσια Διαβούλευση για σημαντικά ζητήματα του Δήμου. Ο λόγος στον πολίτη.

Η δημόσια λογοδοσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις θα είναι τακτική και συνεχής. Οι δημότες κρίνουν, απαιτούν, προτείνουν.

Ισόρροπη Ανάπτυξη από τα παράλια, το κέντρο της πόλης έως τα ορεινά (τα Πιέρια και τον Όλυμπο). Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα έχει δικαίωμα στην Ανάπτυξη, στην Τεχνολογία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό.

Η ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, που θα αγκαλιάζει το σύνολο των δημοτών, βρίσκεται σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Κανένας δημότης, μικρός ή μεγάλος, δε θα νιώθει μόνος. Κάθε Δημότης έχει την ίδια Αξία.

Ενεργοποιείται η συνδυαστική αλληλεπίδραση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Η θάλασσα, τα Πιέρια, ο Όλυμπος, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, ο πολιτισμός, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση συνδυάζονται για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης αλλά και για τη δημιουργία διεθνούς σήματος του Δήμου (city branding).

Η συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πύδνας – Κολινδρού, Δίου – Ολύμπου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τους Δήμους Ελασσόνας, Σερβίων-Βελβεντού και Βέροιας σε θέματα οδικών συνδέσεων, περιβαλλοντικών ζητημάτων και αναπτυξιακών προτεραιοτήτων είναι πλέον αδήριτη ανάγκη.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού στον παρακάτω συνδεσμο:

https://onedrive.live.com/?authkey=%21ABJnk368NUcj-BY&cid=157D6E83CAD14BA4&id=157D6E83CAD14BA4%21763&parId=157D6E83CAD14BA4%21482&o=OneUp

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη,Πιερία)

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ