Μενού Κλείσιμο

Ο Φ. Μπαραλιάκος για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής στους κατ΄ επάγγελμα Αγρότες: «Κανένας μόνος του σε αυτήν την δοκιμασία»

«Στο μέτρο του εφικτού και με αίσθημα δικαίου η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει όλους τους πληττόμενους κλάδους από τις επιπτώσεις της πανδημία», αναφέρει ο Φώντας Μπαραλιάκος, σχολιάζοντας το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, η ένταξη των αγροτών κανονικού καθεστώτος στα μέτρα στήριξης είναι ακόμα μια απόδειξη ότι σε αυτή την κρίση δεν θα μείνει κανένας μόνος του».

 Δικαιούχοι αποτελούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, βάσει μείωσης τζίρου και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι αγρότες κανονικού καθεστώτος, που έχουν, δηλαδή, κάνει έναρξη επιχείρησης, διατηρούν βιβλία και κάνουν περιοδικές δηλώσεις κάθε τρίμηνο, θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση 1000  ευρώ, εφόσον πιστοποιηθεί μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο συγκριτικά με τους αντίστοιχους της περσινής χρονιάς.

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα ένταξης και των αγροτών στο εν λόγω μέτρο και επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα η στήριξη στους παραγωγούς αυτές τις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ