Μενού Κλείσιμο

Ο εμβολιασμός το «φάρμακο» για τις ιώσεις

Ενημερωτικές ομιλίες και στους παιδικούς σταθμούς της ΔΗΚΕΔΗΚ

Η σημασία του εμβολιασμού ως ενός αποτελεσματικού τρόπου πρόληψης των ιώσεων για τα παιδιά, καθώς επίσης και των μέτρων ατομικής υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται, προκειμένου να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα και η μετάδοσή τους τέθηκαν στο επίκεντρο των ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης, που διοργάνωσε η ΔΗΚΕΔΗΚ.

Οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στους παιδικούς σταθμούς ευθύνης της ΔΗΚΕΔΗΚ από τους Παιδιάτρους – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας: Λεωνίδα Γερακάρη, Όλγα Καραμήτσιου και Ελένη Κωτσή.

Συγκεκριμένα, ομιλίες έγιναν στους παιδικούς σταθμούς: ΒΝΣ Αριστοτέλους, ΒΝΣ ΒΑΤΑΝ, ΒΝΣ Ευαγγελικών, ΠΣ Περίστασης, ΠΣ Κιουταχείας, παρουσία του προσωπικού και των γονιών των φιλοξενούμενων παιδιών.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας προαγωγής της υγείας και με αφορμή την έξαρση των ιώσεων προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε άμεσα την συγκεκριμένη δράση. Διαχρονικά η υποστήριξη, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας προσχολικής ηλικίας, καθώς και τους γονείς, τους παιδαγωγούς, το προσωπικό των παιδικών σταθμών τίθενται για εμάς σε απόλυτη προτεραιότητα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ