Μενού Κλείσιμο

Ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος Αλληλεγγύης για το Ελληνικό στον Διοικητή του Νοσοκομείου: Συνεργασία με στέρεες βάσεις

Δυναμικά και ενεργά όπως τα τελευταία 4 χρόνια, συνεχίζει να παραμένει δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ο Ελληνογερμανικός σύλλογος αλληλεγγύης για το Ελληνικό, του Αμβούργου. Το ύψος των δωρεών του Συλλόγου μόνο στο Νοσοκομείο Κατερίνης, κατά την τελευταία τετραετία ξεπερνάει το ποσό των 430.000 ευρώ, όπως προκύπτει από μια πρόσφατη εκτίμηση. 

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιόπη Τρίγκα με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που αποτελείται από Γερμανούς Αμβουργιανούς επιστήμονες, επέλεξαν συνειδητά να διαθέσουν μηχανήματα και Ιατρικό υλικό στο Νοσοκομείο μας όπως και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας), αλλά και ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που προστέθηκε στον στόλο του ΕΚΑΒ.

Πρόσφατα υπήρξε και συνάντηση γνωριμίας μελών του συλλόγου, με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου, όπου έγινε σαφής η διάθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, με δεδομένο τα καλά αποτελέσματα που είχε αυτή έως σήμερα. «Επιλέξαμε συνειδητά το Νοσοκομείο Κατερίνης που εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε με σκοπό την καλύτερη λειτουργία χωρίς ελλείψεις προκειμένου να γίνεται το έργο του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ευκολότερο και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικότερη νοσηλεία στους ασθενείς της Πιερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τρίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλιόπη Τρίγκα και το τεράστιο έργο του συλλόγου, είναι γνωστά, πέρα από το Αμβούργο και σε όλη την Γερμανία, καθώς μεγάλα ΜΜΕ έχουν προβάλλει πολλά αφιερώματα με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για το έργο τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου σε δήλωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, εκπροσωπώντας και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, που μέσα από αυτόν μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθώ τον τόπο μου και φυσικά με την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τον πρώην διοικητή κ. Ανέστη Μυστρίδη, με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ανέστη Μπεκριδέλη, με τους Ιατρούς των τμημάτων, για όλη αυτή την υπέροχη συνεργασία μαζί τους, την διάθεση και την αγάπη που έχουν να πάει μπροστά το νοσοκομείο μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε κι ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά, τον υπεύθυνο του τεχνικού εξοπλισμού κ. Ζαχαρία Τσιμπονίδη, αυτόν τον ακούραστο άνθρωπο, με τον οποίο από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε στο νοσοκομείο, ταιριάξανε οι χημείες μας και ξεκίνησε ένας ωραίος δυνατός αγώνας. Ευχαριστώ θερμά την φίλη μου δημοσιογράφο Μαρία Βαλσαμίδου, η οποία με παρότρυνε με μεγάλη επιμονή, να πάμε να καταγράψουμε τυχόν ανάγκες και να βοηθήσουμε το δικό μας νοσοκομείο στον τόπο μας. Αυτή ήταν η αφορμή να ξεκινήσουμε το έργο μας στον τόπο μου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα με χίλιες δυσκολίες, από γονείς του μόχθου που αναγκαστήκαμε, τότε εγώ 10 χρόνων παιδάκι, να μεταναστεύσουμε με χίλιες δυσκολίες στην Γερμανία, για μια καλύτερη ζωή. Από εκείνη την ημέρα της πρώτης επίσκεψής μου με την Μαρία στο νοσοκομείο, ξεκινήσαμε να καταγράφουμε μαζί με τον Ζαχαρία τις ελλείψεις των μηχανημάτων. Συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη να στηρίζουμε το νοσοκομείο μας και αποφασίσαμε και με τον νέο διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τον κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, την συνέχιση της συνεργασίας μας. Τους ευχαριστώ θερμά», κατέληξε η κ. Τρίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κατερίνης, σύμφωνα με τον νόμο 3329 (Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις) αποφάσισε τις αποδοχές των δωρεών υπέρ του Νοσοκομείου και μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής, τα μηχανήματα εντάχθηκαν επίσημα στο υλικό του. Το ύψος των δωρεών προς το Νοσοκομείο, ξεπερνά τις 430.000 ευρώ.

Με πληροφορίες της

Μαρίας Βαλσαμίδου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.