Μενού Κλείσιμο

Ο Δρόμος των Μουσών

7ος Αγώνας Δρόμου Βουνού στην Άνω Μηλιά Πιερίας

Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άνω Μηλιάς Πιερίας διοργανώνει για εβδομη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου Βουνού με τον διακριτικό τίτλο, « Ο δρόμος των Μουσών» στην Άνω Μηλιά, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί περιπατητικός αγώνας για ενηλίκους και αγώνας δρόμου για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου με εκκίνηση στις 10 το πρωί από την Άνω Μηλιά Πιερίας και περιλαμβάνει εκτός από τον δρόμο βουνού 16,3 χιλιομέτρων για αθλητές βετεράνους καθώς και ανεξάρτητους αθλούμενους Άνδρες και Γυναίκες, περιπατητικό αγώνα ενηλίκων 3 χιλιομέτρων καθώς και δρόμο βουνού 1.150 μέτρων για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών
Ως αφετηρία και ο τερματισμός, ορίζεται ο χώρος μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Μηλιά Πιερίας. Η διαδρομή είναι κυκλική.
Ο αγώνας περιλαμβάνει περίπου 1.500 μέτρα ασφαλτοστρωμένο δρόμο, 5.700 μέτρα διαμορφωμένα μονοπάτια και τα υπόλοιπα 9.100 μέτρα δασικούς δρόμους ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Η αφετηρία είναι σε υψόμετρο 950 μέτρων και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 1450 μέτρα. Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί εφοδιασμού με νερό και τρεις φυσικές πηγές.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 16.300 μ. έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών. Για την διαδρομή των 3χλμ ενήλικες άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και για τον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2003 έως το 2008.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στο email: anomilia@yahoo.gr και facebook: Δρόμος Μουσών Άνω Μηλιά (να αναφέρεται απαραίτητα η ημερομηνία γέννησης)
Για τα παιδιά καθώς και για τον περιπατητικό αγώνα η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι την Κυριακή 30/7 9:30πμ στη Γραμματεία του Αγώνα.
Θα υπάρχει συμβολική συνδρομή 5 ευρώ υπέρ του διοργανωτή Συλλόγου για των αγώνα των 16χλμ καθώς και 2 ευρώ για την διαδρομή των 3 χλμ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την βελτίωση και επέκταση των μονοπατιών και θα εισπράττονται κατά την ώρα παραλαβής του νούμερου. Για τα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ