Μενού Κλείσιμο

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης, με έμφαση στα οφέλη που προκύπτουν για τον άνθρωπο και το περιβάλλον συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης με μια σειρά στοχευμένων δράσεων και εκδηλώσεων από την Τρίτη 19 έως την Παρασκευή 22/11.

Ο λόγος για την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019), στην οποία με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», λαμβάνουν μέρος οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ειδικότερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην  (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, για τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης, τη δυνατότητα μείωσης και επαναχρησιμοποίησης αποβλήτων, καθώς και για το πρόγραμμα biowaste, στο οποίο ο Δήμος Κατερίνης είναι συντονιστής του έργου, στο πλαίσιο του INTERREG Balkan-Mediterranean.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης στις συγκεκριμένες δράσεις, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος σημειώνει: «Η ανακύκλωση είναι μία καθημερινή πράξη για το μέλλον μας και για το περιβάλλον. Θέλουμε να γίνει η Κατερίνη πόλη της ανακύκλωσης και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι εκδηλώσεις και οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Με την ενεργή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των πολιτών και διατηρώντας πάντα επίκαιρη την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών πιστεύω ότι οι επιδόσεις μας σε αυτόν τον τομέα, μπορούν και πρέπει να πολλαπλασιαστούν».

Παράλληλα, στον στρατηγικό σχεδιασμό του όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών ο Δήμος Κατερίνης δίνει βαρύτητα και στα παιδιά, στους μαθητές, που μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορούν να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και να παρεμβαίνουν δημιουργικά. «Τα παιδιά θέλουμε να είναι οι πρεσβευτές της Ανακύκλωσης για την καθολική ανάπτυξή της. Οι μικροί δημότες γίνονται το παράδειγμα, ενώ μας αποδεικνύουν με τις ιδέες και πρωτοβουλίες τους ότι αγαπούν την πόλη και το περιβάλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των Δημοτών

«Η προσπάθειά μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και να αναβαθμίζουμε την εικόνα του Δήμου είναι συνεχής. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και όλες τις παραμέτρους για τη διαχείριση και αποκομιδή των αποβλήτων, των απορριμμάτων και φυσικά για την προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς επιδίωξή μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους δημότες στην καθημερινότητά τους» τονίζει από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Μέσα από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι πολίτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης που ασχολούνται με την ανακύκλωση και το περιβάλλον, καθώς και τη δράση που αναπτύσσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων στο Δήμο Κατερίνης διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 19 Νοεμβρίου

12:00 Συνέντευξη τύπου σχετικά με την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων  και τις δράσεις από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη

10:00-13:00 Επίσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Δνσης σε σχολεία της Κατερίνης για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Κατερίνης

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

09:00-10:00 Παρουσία σε ραδιόφωνο του Αντιδημάρχου σχετικά με την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

11:00 Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο με φορείς που ασχολούνται με την διαχείριση αποβλήτων

10:00-13:00 Επίσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Δνσης σε σχολεία της Κατερίνης για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Κατερίνης

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

12:00 Ενημέρωση σε επαγγελματικούς φορείς (εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος,  τουριστικοί φορείς) και παραγωγούς αποβλήτων για την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης και συλλογής αποβλήτων από επιχειρήσεις στο Δημαρχείο

10:00-13:00 Επίσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Δνσης στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Κατερίνης για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Δράσεις Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και διανομή σχετικού υλικού σε δομές του Δήμου Κατερίνης (Δημ.Ωδείο, Βιβλιοθήκη, Κεντρικό Κτίριο Δημαρχείου, Αθλητικοί χώροι) και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

19-22 Νοεμβρίου θα υπάρχει στην (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας  της Κατερίνης, ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στο οποίο  οι Δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται έντυπα ενημέρωσης και να ενημερώνονται για τις δράσεις του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).

 

 

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ