Μενού Κλείσιμο

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος Πρωτοβουλίες με γνώμονα την προσωπική γνώση και αντίληψη – Του Περικλή Χατζηγιάννη

 Δύο σοβαρά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και τα οποία  απασχολούν εδώ και χρόνια τη λειτουργικότητα της Κατερίνης, απασχόλησαν και ορθά άλλωστε τη νέα Δημοτική Αρχή της Πιερικής πρωτεύουσας.

 Πρόκειται για τα θέματα προστασίας  των πολιτών από τη διέλευση δίκυκλων επί του πεζόδρομου και των αδέσποτων που περιφέρονται  κυρίως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δύο ζητήματα που ελλοχεύουν και απειλούν συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν αποζητούν τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο. 

 Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι από πλευράς Δήμου Κατερίνης στον πρώτο κιόλας μήνα της διακυβέρνησης της πόλης, οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι προχώρησαν στις πρώτες παρεμβάσεις για να περιοριστεί το πρόβλημα. 

 Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνεργασία της Τροχαίας Κατερίνης, επιλαμβάνονται από κοινού του ζητήματος, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό ότι στον πεζόδρομο, αλλά και στα λοιπά πεζοδρόμια κυκλοφορούν πολίτες και μόνον. Όσο περί του θέματος των αδέσποτων η περισυλλογή είναι επαινετή καθότι τα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα δεν φείδονται  της επιθετικής τους διάθεσης πέρα των οχημάτων να πράττουν το ίδιο και σε ανύποπτα διερχόμενους συμπολίτες μας, απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα. 

 Τα προβλήματα αυτά ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, τα έθεσε σε θέματα πρώτης προτεραιότητας, ενώ δεν έμεινε μόνο στο συντονισμό των αποφάσεων και λειτουργικών επιλογών.

 Με την πρώτη ευκαιρία, ο κ. Ντούμος επισκέπτεται κεντρικά σημεία της πόλης, συνομιλεί, επεξηγεί, ενημερώνει (με τη σύγχρονη τεχνολογία) και ανταλλάσσει απόψεις με πολίτες για τα προαναφερόμενα ζητήματα, ζητήματα ποιότητας ζωής και γνωστοποιεί μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία της δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης σε σύγκριση με το παρελθόν. 

 Αναμφίβολα μια νέα διάσταση στις σχέσεις αιρετών της αυτοδιοίκησης με τους συνδημότες που θέλει και εφαρμόζει ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης. Είναι αυτή η φιλοσοφία που υλοποιεί στην πράξη το δικαίωμα των πολιτών να αποκτήσουν λόγο για την ζωή και καθημερινότητά τους, ως και το δικαίωμα να συναποφασίζουν με τους τοπικούς άρχοντες.

 Όλα αυτά ένα πρώτο δείγμα θετικής γραφής. 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ