Μενού Κλείσιμο

Ο Αστέριος Φαρμάκης για Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Ζούμε σε έναν Δήμο γεμάτο αντιφάσεις.

Δίπλα σε περιοχές που σφύζουν από ζωή όπως η παραλιακή ζώνη, βλέπουμε την εγκατάλειψη και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει τα αυτονόητα σε δημότες και επισκέπτες.

Δίπλα στους επισκέπτες που απολαμβάνουν τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου, ζούμε την αδιαφορία να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά συνδέοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με το ικανό ανθρώπινο δυναμικό μας.

Στην σκιά του Ολύμπου «ξετρυπώνουν» γαντζωμένα τα όμορφα χωριά μας συνθέτοντας μια πανοραμική εικόνα που όμοιά της δεν συναντάς πουθενά στον κόσμο. Όμως, δεν χαίρουν ίσης μεταχείρισης, δεν έχουν λύσει τα λειτουργικά καθημερινά τους προβλήματα, δεν γνωρίζουν την ανάπτυξη που τους αξίζει.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μας είναι γεμάτος ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γεμάτος από ανεκπλήρωτη αξία που περιμένει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.

Η απάντησή στο πως θα επιτευχθεί αυτό, βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς, οι άνθρωποι αυτού του τόπου, που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ πρέπει να ενεργοποιηθούμε. Να δουλέψουμε συλλογικά για το κοινό καλό. Είναι η μόνη λύση και είναι εφικτή. Χρειάζεται όμως όραμα, στρατηγική και ικανούς ανθρώπους που να θέλουν να εργαστούν. Το έζησα στο παρελθόν όταν ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μαζί με τους εργαζόμενους πετύχαμε την μετεγκατάστασή του στο νέο κτίριο, έργο αδιανόητο μέχρι τότε.

Όταν εμπνέεις ανθρώπους ότι το έργο ή το λειτούργημά τους μπορεί να αλλάξει την ζωή όλων μας, τότε είναι ικανοί να κάνουν θαύματα. Και όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες και το αποτέλεσμα που μπορείς να δημιουργήσεις.

Αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός και η φιλοσοφία του συνδυασμού μας, της «Συμπολιτεία» Δήμου Δίου – Ολύμπου»:

Από την Νέα Έφεσο και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, την καρδιά του Λιτοχώρου, τα παράλια της Γρίτσας, της Πλάκας, της Λεπτοκαρυάς, της Σκοτίνας, του Πλαταμώνα και των Πόρων έως τους ορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς του Π. Παντελεήμονα, της Π. Σκοτίνας, των Π. Πόρων, να γίνουμε στην πράξη μία σύγχρονη Συμπολιτεία. Αγωνιζόμαστε, για να κάνουμε κοινό το όραμά μας να γίνουμε «ΕΝΑΣ Δήμος, ΙΣΧΥΡΟΣ για Όλους».

Η 26η Μαΐου 2019 είναι από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι η στιγμή που θα αποφασίσουμε αν θα κρατήσουμε το λίγο, αν θα δώσουμε φωνή σε κόμματα και άλλου είδους εξουσιαστικές αντιλήψεις ή αν τελικά θα δεχτούμε την πρόκληση να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που έχουν έναν και μόνον στόχο, να εργαστούν για την πρόοδο του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Σας προσκαλώ να μας εμπιστευτείτε για να φτιάξουμε μαζί έναν Δήμο λειτουργικό και φιλικό, σύγχρονο και πρωτοπόρο. Για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια  «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δίου – Ολύμπου, σύγχρονη και προοδευτική για ΌΛΟΥΣ.

 

Ποιος είναι ο Αστέριος Φαρμάκης

 

Γεννήθηκε στο Λιτόχωρο, στις 7 Ιουλίου του 1960. Είναι έγγαμος με την Ευαγγελία Μόχλα, οικονομολόγο, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Σπουδές

Έχει πτυχίο «Οικονομικών Επιστημών – Διοίκησης Επιχειρήσεων», του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Βρυξελών – VUB (Βέλγιο).

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Η/Υ.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Από το 1986 έως 1993 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης Ελλήνων Ευρωβουλευτών, στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Το έτος 1993-1994 ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας Δημήτρη Φατούρου, στην Αθήνα.

Το έτος 1994-1995 ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Τσιλιγκαρίδη, στην Αθήνα.

Το 1997 αναλαμβάνει επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Αθήνα.

Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), στην Αθήνα.

Από το 1994 έως το 2010 διατηρούσε στο Λιτόχωρο Γραφείο Μελετών και Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων.

Από το 2003 έως το 2006 υπήρξε Διευθυντής του Συνεταιρισμού  Υδραυλικών Ν. Πιερίας (ΥΔΡΩ).

Από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2015 διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Κατά τη θητεία του πέτυχε την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, υλοποιώντας ένα αίτημα ετών της πιερικής κοινωνίας.

Τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε και την Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (πρώην Ψ.Ν.Π.Ο.).

Έχει μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής σεμιναρίων στον οικονομικό  – επιχειρηματικό τομέα.

Το 2003 – 2006 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, στον καποδιστριακό Δήμο Λιτοχώρου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ