Μενού Κλείσιμο

Στο Ωνάσειο ο Αρχιεπίσκοπος

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για προγραμματισμένη τοποθέτηση βηματοδότη, μετά από σύσταση των θεραπόντων ιατρών, εισάγεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Όπως αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για μία προγραμματισμένη τοποθέτηση βηματοδότη.

Ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή τέλεσε τον Ακάθιστο Ύμνο και από του άμβωνος, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει από την πανδημία όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.

«Είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας, όχι επειδή φοβόμαστε, αλλά επειδή αγαπάμε», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, συμπληρώνοντας πως «σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι το ταμείο είναι ο εσωτερικός μας κόσμος, το εσωτερικό μας εγώ. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε μέσα μας και να κάνουμε την κριτική του εαυτού μας, της σχέσης μας με τον άλλο και της πορείας της ζωής μας. Αυτές οι σκέψεις ανήκουν στο παρελθόν, αγκαλιάζουν το μέλλον, ασχολούνται με το παρόν. Το παρελθόν πέρασε και έχει κλείσει μέσα του αναμνήσεις, πρόσωπα, επιτυχίες, αποτυχίες, αλλά δεν ξαναγυρίζει. Είναι στο απραγματοποίητο. Το μέλλον, ο χρόνος που θα έρθει, έχει και αυτός οράματα, όνειρα, σκέψεις, αλλά και αυτό είναι απραγματοποίητο, διότι δεν ξέρουμε αν θα το ζήσουμε.»

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος του τόνισε πως «μπροστά μας είναι δύο μεγάλα κεφάλαια. Είναι το θέμα της Θείας Κοινωνίας, της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης. Στο πρώτο για εμάς, για την Εκκλησία δεν χωράει έκπτωση, γιατί η Εκκλησία είναι η Θεία Ευχαριστία. Και η συνάθροιση είναι αναγκαία για να ζήσουμε. Το πρώτο είναι έργο της Εκκλησίας, αλλά στο δεύτερο έχει λόγο και η Πολιτεία, γιατί έχει πάρει την εντολή από τον λαό να τον προστατεύει», ενώ για μια ακόμη φορά εξέφρασε την άποψη ότι «δεν κλείνουμε επίτηδες τις Εκκλησίες, αλλά για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ