Μενού Κλείσιμο

Ο Αντιδήμαρχος Κ. Γραμματικόπουλος στη σύσκεψη της ΠΕΔ με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Ο νέος σχεδιασμός «επί τάπητος»

 

Τα δύο νέα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, τον «Δάρδανο» και τον «Ιόλαο» παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χραδαλιάς στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή Δημάρχων, Αντιδημάρχων και αιρετών εκπροσώπων. Τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Γραμματικόπουλος.

 

Ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 25 Νοεμβρίου 2019, αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών από πλημμύρες και πυρκαγιές ανά τη χώρα, ενώ παράλληλα θα θωρακίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πλευράς διαδικασιών και δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Μιλώντας στο περιθώριο της σύσκεψης με τους αιρετούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και πως η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ότι στο εξής αλλάζουν όλα και πως σε συνεργασία με την Τ.Α.  θα δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που κράτησαν πίσω την Ελλάδα. Είτε αυτά αφορούν, όπως είπε, ζητήματα αδειοδοτήσεων και έργων πρόληψης, είτε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε πως είναι ένας από τους βασικότερους βραχίονες πολιτικής προστασίας και ότι σε αγαστή συνεργασία με την Γ.Γ. και ενόψει του καινούργιου σχεδίου, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν αρρυθμίες και παθογένειες ετών και να θεραπευτούν. «Γενική Γραμματεία, πυροσβεστική, αστυνομία, εθελοντές, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού αποτελούν το μηχανισμό που τη δύσκολη ώρα πρέπει να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μια είναι η προτεραιότητα, ένα είναι το στοίχημα: η ζωή, οι περιουσίες των συμπολιτών μας και η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Κ. Γραμματικόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε»

«Η προστασία των ανθρώπινων ζωών είναι κύριο μέλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε από τον Γ.Γ. κ. Χραδαλιά το νέο σχεδιασμό για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Εμείς ως αυτοδιοικητικοί δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού με στόχο τη θωράκιση των Δήμων μας από φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο κ. Γραμματικόπουλος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ