Μενού Κλείσιμο

Ο αειφόρος προσκυνηματικός τουρισμός στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας στην Μητρόπολη Κίτρους

Νέα πεδία συνεργασίας

 

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στα θέματα της ανάπτυξης και προώθησης των προσκυνηματικών περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο Κατερίνης μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, του Ισπανού Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Luis Miguel Fernadez Barrios.

 

Ο Ισπανός καθηγητής, είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Alter Natura που εξειδικεύεται σε θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και σε Έργα-Σχέδια Αειφόρου Τοπικής Ανάπτυξης με ιδιαίτερη εστίαση στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο. Ευάγγελος Καραβαγγέλης, Δημοσιογράφος- Συγγραφέας Τουρισμού και συνταξιούχος Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον προσκυνηματικό τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη, με την εκπαίδευση και με θέματα νεότητας. Παράλληλα, αναζητήθηκαν πεδία περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας σε διάφορα επίπεδα μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και των αντίστοιχων  ισπανικών και διεθνών φορέων και ιδρυμάτων στα οποία δραστηριοποιείται με πιστοποιημένη επιτυχία τα τελευταία 25 χρόνια ο κ.  Luis Miguel Fernadez Barrios.

Ο Ισπανός φιλοξενούμενος, φανερά εντυπωσιασμένος από το πολυσχιδές κοινωνικό και δημιουργικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καλές πρακτικές της Ιεράς Μητροπόλεως σε σχέση με την οργάνωση, την ανάπτυξη και την προβολή των πρωτοβουλιών της.

Τέλος τονίστηκε και από τις δυο πλευρές πόσο σημαντικό είναι το άνοιγμα νέων πεδίων συνεργασίας σε μία αντίληψη συνέργειας και αμοιβαίου οφέλους.

  

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ