Μενού Κλείσιμο

Νότες και μελωδίες στη γη των Μουσών

Ξεκίνησαν τα Ολύμπια Εν Δίω

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο αρχαίο θέατρο του Δίον, η τελετή έναρξη των φετινών Ολύμπιων εν Δίων. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που πλημμύρισε με νότες και μελωδίες από μαθητές και πολιτιστικούς συλλόγους της Ελλάδας και της Κύπρου, δόθηκε το έναυσμα για τη φετινή διοργάνωση.

Η προϊστάμενος του γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα Παπά, στην εισαγωγική της ομιλία έκανε μια μικρή ιστορική αναφορά για τα Ολύμπια εν Δίω στην αρχαιότητα και τόνισε τη σημασία που έχει τώρα η διοργάνωση για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης υπογράμμισε στο χαιρετισμό του την αρωγή της διεύθυνσης στη διοργάνωση, αλλά και τον κύριο εκπαιδευτικό ρόλο που επιτελούν τα Ολύμπια εν Δίω, ενώ ευχαρίστησε και όλους τους μαθητές και φοιτητές που θα συμμετάσχουν.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αθανάσιος Μπίντας, εξέφρασε το όραμα του, ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει πλέον και διεθνή χαρακτήρα, ώστε να αποκτήσει ισχυρό όνομα και έξω από τη χώρα. Επίσης τόνισε τη σημασία των Ολύμπιων εν Δίω στη διαμόρφωση του καλού χαρακτήρα των νέων, ώστε να γίνουν αγαθοί, χρήσιμοι και όμορφοι εσωτερικά.

Έπειτα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής απένειμαν τον «Αγυιέα Λίθο», στο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο, στην τέως ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιγόνη Παπαδοπούλου, στο Σμήναρχο και διοικητή των ΚΑΥΥ Λεπτοκαρυλας Ελευθέριο Ζέπο, στην υπεύθυνη επικοινωνίας του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου και στην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά για τη συμβολή και την αρωγή τους στη διοργάνωση.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της έναρξης άνοιξε με το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», που οι μαθητές του ερμήνευσαν τραγούδια του Σταμάτη Σπανουδάκη και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Στη συνέχεια το 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πετρούπολης παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του Φερδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η δημοτική χορωδία Στρόβολου Κύπρου υπό τη Διεύθυνση του κ. Στυλιανού Καραολή τραγούδησε τραγούδια της Μεγαλονήσου, ενώ μια ευχάριστη διάθεση έδωσε η χορωδία Λιτοχώρου του Ιδρύματος «Ιωάννη Σακελλαρίδη» υπό τη Διεύθυνση του Χρήστου Σάλτα.

Τέλος ο χορευτικός όμιλος Ρύμβος Λευκωσίας Κύπρου υπό τη Διεύθυνση του χοροδιδασκάλου κ. Κωνσταντινίδη Δημήτρη παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του νησιού και την έναρξη έκλεισε ο χορευτικός Όμιλος Λιτοχώρου.

Τα δρώμενα των Ολυμπίων εν Δίω θα συνεχιστούν καθημερινά έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Επίσης σε μια ξεχωριστή εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον πολιτισμό ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και η ηθοποιός Καριοφυλλιά Καραμπέτη, καθώς και για την προσφορά του στον αθλητισμό ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ