Μενού Κλείσιμο

Νότες αλληλεγγύης

Την Τετάρτη στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου της Κατερίνης

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ερμηνεύουν Σταύρο Ξαρχάκο σε μια συναυλία αφιέρωμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης. Η είσοδος είναι δωρεάν και προαιρετικά οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας

Η Εκκλησία, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, φορείς και σύλλογοι του νομού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και με «μπροστάρη» το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνουν συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Μια ξεχωριστή συναυλία θα δώσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης την ερχόμενη Τετάρτη στο Πάρκο της Κατερίνης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το σημαντικό κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν. Όσοι βρεθούν στη συναυλία, εκτός από το οτι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) θα έχουν την χαρά (και την ικανοποίηση) να συμβάλουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης, το οποίο στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Χθες το μεσημέρι οι φορείς που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση-στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με κοινή συνέντευξη τύπου κάλεσαν όλους τους Πιεριείς να δείξουν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους.
Στην σύντομη τοποθέτησή του ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε κυρίως στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την κοινωνική προσφορά του. «Είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελείτε σ’ αυτό το σχολείο, διότι εκτός από εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό, αναπτύσει και κοινωνικό έργο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους». Ο κ.κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε και στην στενή συνεργασία της Μητρόπολης με το Σχολείο, με αφορμή την ίδρυση τμήματος Βυζαντινής Μουσικής.
Για συναυλία ενδυνάμωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο στηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης. Η Σοφία Μαυρίδου αφού συνεχάρη όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία τους, ανακοίνωσε την πρόθεσή της (η οποία είναι και πρόθεση του Περιφερειάρχη όπως είπε) να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οικονομικά από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, εφόσον ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα. Η αντιπεριφερειάρχης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μουσικό Σχολείο και τον Διευθυντή του Δημήτρη Κυριακού, για την μεγάλη κοινωνική προσφορά στην Πιερία.
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια βραδιά αλληλεγγύης» είπε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου. Η κ. Μακρίδου, τόνισε οτι ο δήμος και ο δήμαρχος προσωπικά, στηρίζουν την εκδήλωση, αλλά και κάθε πρωτοβουλία της Μητρόπολης που σκοπό έχει την ανακούφιση των αδύναμων συνανθρώπων μας. «Έχουμε καλή συνεργασία με τη Μητρόπολη και η στήριξη είναι δεδομένη σε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης ακραίας φτώχιας» είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος.
Από την προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δεν θα μπορούσε να λείπει το σχολείο μας, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί οτι σειρά φορέων και συλλόγων στηρίζουν την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης.
Στους χορηγούς επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες «Επτα» και «Πολιτεία», καθώς και ο ιστότοπος eptanews.gr.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ