Μενού Κλείσιμο

Νοσοκομείο Κατερίνης – Τι αλλάζει στη λειτουργία του λόγω Covid-19

Λόγω της σοβαρής έξαρσης της πανδημίας και στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωναϊού SARS-CoV-2 και προκειμένου να προασπιστεί η  δημόσια υγεία των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας και των νοσηλευόμενων ασθενών, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης αναφέρει:

-Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) μεταφέρεται στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (Δυτική πύλη).

-Το Τ.Ε.Π. Covid μεταφέρεται στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

-Η δειγματοληψία για κορωναϊό θα διενεργείται απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

-Αναστέλλονται οι τακτικές – προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις κατά 80% καθώς και η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών & Απογευματινών Ιατρείων. 

 • Εξαιρούνται οι έκτακτες και επείγουσες επεμβάσεις και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς.
 • Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια παραμονής.
 • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Ειδικότερα, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων – εκτός των χρόνιων νοσημάτων και των μετεγχειρητικών ασθενών – παρακαλείσθε:

 • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.
 • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ:
 • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2351350200, -234, -235.
 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΑΣ.
 • ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ ΣΑΣ.
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ* ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Ή ΝΟΣΗΛΕΥΘΗΚΑΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ & Ε-MAIL ΩΣ ΕΞΗΣ:
 • ΤΗΛ. 2351350385 (ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΖΉΤΗΣΗ ΜΕΣΩ Ε-MAIL : papanikolaou@1142.syzefxis.gov.gr, hoskat@otenet.gr.
 • ΤΗΛ. 2351350206 ( ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ), papanikolaou@1142.syzefxis.gov.gr
 • ΤΗΛ. 2351350339, 343 ( ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ) hoskat@otenet.gr.

*Στο αίτημά σας θα πρέπει να αναφέρετε: ΟΜΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ,  διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία εξέτασης ή εισαγωγής, Ιατρείο ή κλινική, ΑΜΚΑ, το φορέα στον οποίο θα καταθέσετε τη γνωμάτευση και τρόπο αποστολής (μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ή ταχυδρομείου).

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΠΤΩΝ/ΛΗΠΤΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2351350209.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνδρομή σας στην προστασία της υγείας των ασθενών και του προσωπικού του Γ.Ν. Κατερίνης αλλά και όλων των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας, καταλήγει η ανακοίνωση

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ