Μενού Κλείσιμο

Νομοθετική ρύθμιση για τους εργάτες γης και τη νέα χρονιά, ζητά η Άννα Μάνη

Το σημαντικό ζήτημα των εργατών γης, υπό την προϋπόθεση πάντα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας, έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη με ερώτηση που κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μάνη ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει και το 2021 σε ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει τη μετάκληση των πολιτών τρίτων χωρών που θα απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία, καθώς η προθεσμία για την υποβολή αίτησης μετάκλησης έχει ήδη εκπνεύσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

«Είναι πολύ σημαντικό, ιδίως εν όψει του ετήσιου προγραμματισμού της καλλιεργητικής χρονιάς, να γνωρίζουν εγκαίρως οι παραγωγοί μας το κατά πόσο θα μπορούν να καλύψουν τις εργασιακές τους ανάγκες αλλά και να μη στερηθούν πολύτιμα εργατικά χέρια για τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής».

Επίσης, επειδή πολλοί από τους παραγωγούς δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης εργοσήμου, λόγω της δυσκολίας συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, η Βουλευτής Πιερίας με δεύτερο ερώτημά της, ζητά από τον Υπουργό να παρατείνει την προθεσμία έκδοσης εργοσήμου για τους εργάτες γης που έχουν μετακληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς την επιβολή προστίμων και πρόσθετων επιβαρύνσεων.

«Οφείλουμε όλοι στην κρίσιμη χρονική συγκυρία να στηρίξουμε εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας που έχει ιδιαίτερα πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», καταλήγει χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ