Μενού Κλείσιμο

Νίκος Τσουπέης: Να προταχθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Δεν έγιναν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, ενώ τα σχολεία άνοιξαν με ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς να έχουν αλλάξει οι όροι που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Τσουπέης, ως συμπέρασμα από περιοδεία που πραγματοποίησε σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε σχολείο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, καταλογίζει επίσης «αδράνεια στο δήμο», ενώ επαναφέρει σειρά αιτημάτων που θα εξασφαλίσουν την ομαλή συνέχεια των μαθημάτων και υπό όρους ασφάλειας για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουπέη απαιτούνται προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Ο αερισμός του χώρου την ώρα του μαθήματος δεν είναι η λύση για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της διασποράς αλλά τα ολιγομελή τμήματα στις απαιτούμενες αίθουσες.

Με πρωτοβουλία του δήμου να γίνουν άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε αυτήν την ευθύνη να μην την αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί, που ούτε αρμόδιοι είναι ούτε και είναι η εργασία τους.

Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στις συνθήκες πανδημίας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ