Μενού Κλείσιμο

Νίκη Κεραμέως: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων – 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Στις 7 Σεπτεμβρίου (μια εβδομάδα νωρίτερα) θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία. Αυτό που ακόμα παραμένει «άγνωστο» είναι ο τρόπος με τον οποίον θα λειτουργήσουν, αν και όπως λέει η υπουργός Παιδείας, το Υπουργείο προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων λόγω των μέτρων που ενδεχομένως να ισχύουν λόγω του κορονοϊου.

«Υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων: Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας», είπε η κ. Κεραμέως.

Όπως τόνισε η υπουργός, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, συμπληρώνοντας πως είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. «Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι», είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ