Μενού Κλείσιμο

Νίκη για Ηλία και… αποχή!

Εκλογές Επιμελητηρίου

Το τεράστιο ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός του Ηλία Χατζηχριστοδούλου και η τεράστια αποχή από την τριήμερη διαδικασία ήταν τα χαρακτηριστικά της εκλογικής αναμέτρησης για το Επιμελητήριο Πιερίας. Κατά τα άλλα, όπως αναμενόταν ο συνδυασμός του προέδρου κατέλαβε και τις 21 έδρες.

Με ποσοστό 96.9% επανεκλέχθηκε στην προεδρία του Επιμελητηρίου Πιερίας ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η νίκη, ακόμη και το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕ ήταν αναμενόμενη, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί εντυπωσιακό το ποσοστό που έλαβε, το οποίο είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο των προηγούμενων εκλογών.

Το απογοητευτικό στοιχείο (αλλά όχι ανεξήγητο) των φετινών Επιμελητηριακών εκλογών στην Πιερία, ήταν η πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου στη διαδικασία. Μόλις 1435 μέλη προσήλθαν στις κάλπες, αριθμός πολύ χαμηλός αν σκεφτεί κανείς οτι δικαίωμα ψήφου είχαν περισσότερα από 10.000 μέλη. Από τους 1435 ψήφους ο συνυασμός του κ. Χατζηχριστοδούλου έλαβε τους 1347 (ανεπίσημα αποτελέσματα) ενώ ο έταιρος συνδυασμός που ηγούνταν ο Μιχάλης Αθανασούλας δεν κατάφερε να καταλάβει έδρα.

Η νίκη και κυρίως το ποσοστό, αποτελεί καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης στο συνδυασμό του προέδρου και εκφράζει την πεποίθηση των μελών του Επιμελητηρίου, οτι ο κ. Χατζηχριστοδούλου και οι σύμβουλοί του, θα προχωρήσουν με το ίδιο σθένος για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις της Πιερίας.

Ποιοι εκλέγονται

Αναλυτικά οι 20 σύμβουλοι που θα συγκροτούν τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι οι εξής:

Από το Εμπορικό τμήμα εκλέγονται 7 και συγκεκριμένα οι: Αποστολόπουλος Νικόλαος (139), Δέλιου Μαρία (100), Ηλιάδου Ελένη (98), Κόκκινος Αθανάσιος (94), Αλμαλιώτης Δημήτριος (86), Βουτσάς Νικόλαος (67) και Εμμανουηλίδης Δημήτριος (64)

Στο Μεταποιητικό τμήμα οι 6 που εκλέγονται είναι οι: Ουσταμπασίδης Ρούλης (164), Κουλούμογλου Μάρκος (144), Πεΐδης Ιωάννης (99), Μπατάλας Βασίλειος (68), Γατσιού Άννα (46) και Μανουσαρίδης Κωνσταντίνος (45)

Από το τμήμα Υπηρεσιών εκλέγονται 7 μέλη και είναι οι: Παπαχατζή – Μακρίδου Χάιδω (203) Φλογέρα Ευγενία (197), Βελώνη – Μουρικα Σταματία (181), Γιαννούλη Σμαρώ (158), Νάνος Χρήστος (129), Δρούγκας Σωτήριος (110) και Μυστακίδης Νικόλαος (82)

Να σημειωθεί οτι από τα 21 μέλη του Συμβουλίου τα 7 είναι γυναίκες, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως από τα 7 μέλη πυ εξελέγησαν στο Τμήμα Υπηρεσιών, τα 4 είναι γυναίκες και μάλιστα αυτές αποτελούν και την πρώτη τετράδα σε σταυρούς προτίμησης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ