Μενού Κλείσιμο

Νέοι Πιεριείς εξειδικεύονται στον αγροτουρισμό

Με συνεργασία Δήμου Κατερίνης, Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

 

Μια σημαντική ευκαιρία για την επαγγελματική εξέλιξη νέων από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ελατοχωρίου, Μοσχοποτάμου και Ρητίνης του Δήμου Κατερίνης, δίνει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αρωγή του Δήμου Κατερίνης.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Ελατοχώρι εντάσσεται ως τοποθεσία στο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και εκπαιδεύει νέους 18-40 ετών που επιθυμούν να εργαστούν στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ελατοχώρι συνάντηση του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργου Νταντάμη, με τον καθηγητή και τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής καθώς και νέων της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων.

«Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού δίνουν ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας της περιοχής μας. Τα Πιέρια έχουν όλες τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Πρόκειται για μια φιλοσοφία βιώσιμου τουρισμού στη λογική της καινοτομίας σε συνδυασμό με το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Πλέον, ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει Αντιδημαρχία Τουρισμού και θέλουμε να στηρίξουμε τόσο την τοπική οικονομική ανάπτυξη όσο και την απασχόληση των νέων. Ευχαριστούμε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον επιχειρηματία Νίκο Φωτιάδη για όλες τις ενέργειες που ανέλαβαν προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό. Ο Δήμος Κατερίνης είναι αρωγός, συνοδοιπόρος και υποστηρικτής σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες», είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Νταντάμης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Έχει διάρκεια 2 εξάμηνα των 12 εβδομάδων έκαστο δηλ. 292 διδακτικές ώρες. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου είναι κατά κύριο λόγο θεωρητικά αλλά περιλαμβάνεται και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, ενώ τα μαθήματα του δεύτερου εξαμήνου είναι εφαρμοσμένα, με θεωρία και πρακτική  σε συνεργασία με τοπικούς εξωτερικούς συνεργάτες, επαγγελματίες του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους δίνεται στους καταρτιζόμενους με τις καλύτερες επιδόσεις η δυνατότητα πληρωμένης δίμηνης πρακτικής άσκησης σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ