Μενού Κλείσιμο

«Νέκταρ και Αμβροσία του Δία»

Μια πανδαισία οίνων και γεύσεων στην 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ από το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

 

Η 10η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας έκλεισε τις πύλες της και το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ ήταν παρών στην μεγαλύτερη συνάντηση του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το καλαίσθητο περίπτερο του ΙΕΚ ξεχώρισε για τη μεγάλη του επισκεψιμότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης  οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς συμβούλους του ΙΕΚ σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές  όλων των ειδικοτήτων που λειτουργούν στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ.

Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερα θετική εντύπωση και είχε μεγάλη απήχηση ήταν η οινογευσιγνωσία με τίτλο «Νέκταρ και Αμβροσία του Δία στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ» που διοργάνωσε ο τομέας τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ,  υπό το συντονισμό των εκπαιδευτών κ.κ. Βασίλη Δήμου και Νίκου Κουκούδη, και στην οποία συμμετείχαν τέσσερις σπουδαίοι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. οι οποίοι, ο καθένας με τον τρόπο του, συμβάλλουν να πάει ο Πιερικός οίνος όλο και πιο ψηλά.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο και Χριστίνα Ξηρομερίτη από το «Κτήμα Ξηρομερίτη» τον Γιάννη Παντούλη από το «Οινοποιείο Παντούλη», τον Αποστόλη Κούρτη από το «Κτήμα Κούρτη-ΟΙΝΟΒΙΟΝ» και τον Δημήτρη Παπαγιαννούλη από την «Οινοποιία Παπαγιαννούλη». Οι παραγωγοί  παρουσίασαν τα κρασιά τους, προσφέροντάς τα δωρεάν και συνομιλώντας με τους οινόφιλους επισκέπτες.

Την οινογνωσία συνόδευε κάθε φορά ένα ιδιαίτερο μενού που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτής του ΙΕΚ, Chef Νίκος Κουκούδης και οι σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας», όπου τα χαρακτηριστικά κρασιά του κάθε οινοποιείου συνδυάζονταν  ιδανικά με  γεύσεις που τα αναδείκνυαν. Οι άρτια καταρτισμένοι και ταλαντούχοι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ   εκτέλεσαν συνταγές από την Πιερία και όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας προϊόντα των εκθετών και πιο συγκεκριμένα τυροκομικά «Lavery Cheese Factory»,  κρέατα «Τσιούπρος»,  μέλι «ΔΙΑΣ», κοτόπουλα «Μαυρίδης».

Η  Διεύθυνση του  ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, οινοπαραγωγούς, εταιρίες, σπουδαστές και εκπαιδευτές, και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του, στους επαγγελματίες αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ