Μενού Κλείσιμο

Νεκρός ένας ακόμη ορειβάτης

Όλυμπος:

Τραγική ήταν η κατάληξη για τον έναν από τους δυο ορειβάτες που χάθηκαν στον Όλυμπο τη Δευτέρα, αφού χθες, όταν τελικά και προσέγγισαν το δύσβατο σημείο οι «υπεράνθρωποι» διασώστες της ΕΜΑΚ, ήταν αργά για τον 42χρονο.

Οι διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, στο δύσβατο σημείο «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα και η θερμοκρασία το βράδυ, ακόμη και το καλοκαίρι, είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
Οι δύο άντρες, ηλικίας 52 και 42 ετών, ξεκίνησαν την Δευτέρα για τον Μύτικα, αλλά προφανώς έχοντας χάσει το δρόμο για την κορυφή λόγω των δύσκολων καιρικών φαινομένων, εγκλωβίστηκαν στη θέση «Στεφάνι». Παρόλα αυτά, τα ξημερώματα της Τρίτης, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους διασώστες, καλώντας σε βοήθεια, δηλώνοντας και οι δύο «εξουθενωμένοι» και ταλαιπωρημένοι.
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε άμεσα, ωστόσο αρκετές ώρες μετά, όταν οι διασώστες προσέγγισαν τους ορειβάτες, ήταν αργά για τον 42 χρονο.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, που μετέδωσε το ΑΠΕ, στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο στη θέση «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα. Κατά τις ίδιες πηγές έφερε τραύματα, ενδεχομένως μετά από πτώση.
Αντίθετα, σώος (αλλά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όπως αναφέρουν), βρέθηκε ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Αποστολίδης» και από εκεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Εκτιμάται πως οι δύο άνδρες έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ