Μενού Κλείσιμο

Νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Με μια λιτή ανακοίνωση (175 λέξεων συνολικά) ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σχολιάζει την υπογραφή της συμφωνίας με την FYROM, κάνοντας λόγο για «νέα σελίδα» που ανοίγει για στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποφεύγει την αναφορά στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι «θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (όπως προωθήθηκε από την Ν.Ε. Πιερίας του κόμματος) έχεις ως εξής: «Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, για τις διμερείς της σχέσεις με τους γείτονες,  αλλά και συνολικά για την πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε ώστε να δοθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση σε μια χρόνια εκκρεμότητα που στοίχισε στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία, τη συνανάπτυξη, την πρόοδο και τη σταθερότητα.

Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας, έδωσαν κοινές μάχες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους προοδευτικούς πολίτες της γειτονικής χώρας, απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, προσηλωμένοι στην ειρήνη και στη φιλία μεταξύ των λαών.

Σε αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κλείνουν σήμερα τα μάτια και ταυτίζονται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις, υποχωρώντας από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes με βάση την οποία και οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν. Θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ