Μενού Κλείσιμο

Νέα προγραμματική περίοδος για το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας

Νέα προγραμματική περίοδος για το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας

 

Τα εγκαίνια της νέας προγραμματικής περιόδου πραγματοποίησε το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείο του Κέντρου, στο 2ο όροφο του Seth Frank Hall of Graduate Studies του Perrotis College (φορέας υποδοχής). Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας ανήκει στο ευρύτερο δίκτυο των 424 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι στις προτεραιότητες του Κέντρου το επόμενο χρονικό διάστημα. Στα κύρια καθήκοντά μας συμπεριλαμβάνονται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας με συμμετοχικό τρόπο, καθώς και η ανατροφοδότηση των Ευρωπαϊκών Θεσμικών οργάνων με το πώς αυτά εκφράζονται τοπικά. Επίσης, η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγωγής του πολίτη μέσα από τη συνεργασία με σχολεία», δήλωσε η επικεφαλής του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, Κατερίνα Ρουμελιώτη.

«Στηρίζουμε το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο φιλοξενείται στο Ίδρυμά μας από το 2005, για να εκπληρώσει το καθήκον του: να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να εμπλακεί σε διάλογο για θέματα ευρωπαϊκής προτεραιότητας και ενδιαφέροντος, όπως είναι η δράση για το κλίμα, η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., ψηφιακή μετάβαση, ο ενεργός πολίτης και πολλά άλλα. Ευχόμαστε μια γόνιμη νέα προγραμματική περίοδο μέχρι το 2025!», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Dr. Jeff Lansdale.

«Σήμερα, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως η ταχύτατη αύξηση της ζήτησης για τροφή, η κλιματική αλλαγή και η περιορισμένη διαθεσιμότητα πόρων, στην οποία ο αγροδιατροφικός τομέας και το Perrotis College θα πρέπει να ανταποκριθούν, παρέχοντας γνώση και εκπαίδευση στους επαγγελματίες του χώρου. Σε συνεργασία με το Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας έχουμε προγραμματίσει για το 2022 μια σειρά δράσεων στα παραπάνω σημαντικά θέματα, με έμφαση στους νέους και τους συνεταιρισμούς της περιοχής μας. Εύχομαι μια δημιουργική και πετυχημένη νέα προγραμματική περίοδο για το Κέντρο μας», τόνισε από την πλευρά του ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Οι προσκεκλημένοι των εγκαινίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προγραμματισμένες δράσεις του 2022, να δουν οπτικοακουστικό υλικό από το EU Audiovisual Service  και να μοιραστούν εκδόσεις από το EU Book shop. Παράλληλα, να γνωρίσουν  την ομάδα του Κέντρου και να διασκεδάσουν με μουσική και χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.