Μενού Κλείσιμο

 Νέα αυτοψία για την… ασφάλεια

Στο παράπλευρο δίκτυο της ΠΑΘΕ η Σοφία Μαυρίδου

Αυτοψία στο έργο «Στοιχειώδης συντήρηση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, με βασικό αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος, που παρουσιάζουν τοπικές φθορές, την επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσεων, καθιζήσεων και τροχοαυλακώσεων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην είσοδο της Κατερίνης και ειδικότερα στο κεντρικό παράπλευρο οδικό τμήμα και  αφορούν στην επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών οδοστρώματος, της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και γενικά στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας των τμημάτων του παράπλευρου οδικού δικτύου αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ της Π.Ε.Πιερίας .

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι μεταξύ άλλων, ο καθαρισμός και μόρφωση πρανών και πυθμένα υφιστάμενης τάφρου τριγωνικής διατομής ή ερείσματος σε κάθε είδους έδαφος, η  αποξήλωση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, η  τοποθέτηση – αντικατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας, η τοποθέτηση – αντικατάσταση αρμών συστολής-διαστολής σε γέφυρες, η αντικατάσταση κατεστραμμένων και η τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης, η  επαναδιαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου-όπου η οριζόντια σήμανση έχει αποχρωματιστεί-και η εκ νέου διαγράμμιση στα σημεία των νέων ασφαλτικών στρώσεων, η αποψίλωση και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης και διαμόρφωση των υφιστάμενων θάμνων που βρίσκονται εκατέρωθεν του οδοστρώματος της οδού, η επισκευή και συντήρηση τεχνικών, που παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές κ.ά..

«Ξεκίνησαν οι εργασίες ενός σημαντικού συγκοινωνιακού έργου συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, ενώ το πόσο των  1.450.000 ευρώ, αφορά τη συντήρηση του παράπλευρου δικτύου του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το εν λόγω έργο υλοποιείται  προς όφελος της Πιερίας, των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και αναβαθμίζεται η ασφάλεια του οδικού δικτύου», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Να σημειωθεί ότι την κ. Μαυρίδου συνόδευσαν στην αυτοψία ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης,  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς και ο Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Χρήστος Τσινίκος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ