Μενού Κλείσιμο

National Geographic: Η Ζάκυνθος ιδανικός προορισμός για παιδιά το 2022

Την κόπωση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και το «πάγωμα» των περισσότερων ταξιδιών αναλογίζεται το National Geographic και κάνει πλάνα για τους πιο ζεστούς μήνες του έτους.

 

Λίγες ημέρες αφότου ξεχώρισε την Λευκάδα, κατατάσσοντάς την στους καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα για αρχάριους, το 2022, το National Geographic έψαξε και βρήκε ποια πολυτελή νησιά είναι κατάλληλα για τους ταξιδιώτες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ανάμεσα στα έξι ονειρεμένα σημεία του πλανήτη που προτείνει βρίσκεται και ένα ελληνικό.
Πρόκειται για την Ζάκυνθο, την οποία βρίσκει ιδανική για παιδιά.

 

Η διεθνής ιστοσελίδα υμνεί το νησί των Επτανήσων και εξηγεί τους λόγους που αποτελεί ξεχωριστό προορισμό για οικογένειες με παιδιά. «Όταν υπάρχουν γαλάζιες θάλασσες, μαλακή άμμος και μέρη άγριων δασών για εξερεύνησης, τα μικρά θα είναι χαρούμενα και απασχολημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic, προσθέτοντας ότι η Ζάκυνθος έχει την δική της φήμη για οικογενειακές αποδράσεις, είτε ο ταξιδιώτης αναζητά να εξερευνήσει ιστορικές τοποθεσίες, μαγευτικές ταβέρνες δίπλα στο νερό και θάλασσες στις αποχρώσεις του μπλε.

 

 

Το National Geographic κάνει ιδιαίτερη μνεία στο διάσημο Ναυάγιο, εκεί που όπως σημειώνει η πορτοκαλί άμμος συναντά τα κύματα της θάλασσας. Αυτό που προτείνει στους ταξιδιώτες είναι να κατευθυνθούν προς τον Λαγανά, όπου υπάρχουν καρέτα-καρέτα και να βρεθούν στις σπηλιές του Κεριού –ένα μαγευτικό σημείο.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατα και να εξερευνήσουν το νησί, «μέσα σε κοιλάδες πνιγμένες από αγριολούλουδα, ελαιώνες, ευωδιαστά πευκοδάση και ήσυχα χωριά».

 

 

Η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψετε στην Ζάκυνθο; Οι μήνες Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος αποτελούν ιδανικοί με ήπιες θερμοκρασίες και ηρεμία στις παραλίες.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.