Μενού Κλείσιμο

Να κατοχυρώσουμε την απαίτησή μας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας για την αίτηση καταβολής ανδρομικών και δώρων

Το έντυπο της αίτησης, διατίθεται δωρεάν στα μέλη του, από το Σωματείο Συνταξιούχων

Να καταθέσουν αίτηση, κατοχυρώνοντας το δικαίωμά τους στην απαίτηση των παρανόμως κρατηθέντων συντάξεων και δώρων τους, καλεί τα μέλη του το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας. Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των μελών του, το Σωματείο διαθέτει τη σχετική αίτηση, η οποία αφού συμπληρωθεί, πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία του ΕΦΚΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας αναφέρει: «Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις περικοπές επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων ενώ αντισυνταγματική κρίθηκε επίσης και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Ήδη, σε συμμόρφωση των ανωτέρω αποφάσεων του ΣτΕ, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε συνάδελφό μας συνταξιούχο υποχρεώνοντας το φορέα να του επιστρέψει αναδρομικά όλα τα ποσά που είχαν παρακρατηθεί από τη σύνταξή του.

Κατόπιν των νέων αυτών εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας καλεί όλους τους συναδέλφους μας συνταξιούχους να προσέλθουν στο γραφείο μας προκειμένου να παραλάβουν έντυπο αίτησης που θα κατατεθεί προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ κατά την οποία αιτούμαστε:

-την καταβολή των αναδρομικών από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα,

-την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας καθώς και

-την αναπροσαρμογή των συντάξεών μας στα επίπεδα προ του 2013.»

Οι αιτήσεις κατατίθενται δωρεάν, χωρίς επιπρόσθετα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο του ΟΑΕΕ Κατερίνης (πρώην ΤΕΒΕ) επί της οδού Αναλήψεως 4, είτε ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet στη σελίδα www.efka.gov.gr επιλέγοντας: Υπηρεσίες για συνταξιούχους και έπειτα στα δεξιά της οθόνης την : Ηλεκτρονική Αίτηση Συνταξιούχων.

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο συστήνουμε στους συναδέλφους μας συνταξιούχους να προσέλθουν στο γραφείο μας να παραλάβουν το έντυπο της αίτησης και αυτοπροσώπως να το καταθέσουν στο γραφείο ΕΦΚΑ της πόλης μας (με την παραλαβή αριθμού πρωτοκόλλου)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αίτηση η οποία είναι δωρεάν και κατοχυρώνει το δικαίωμά μας στην απαίτηση των παρανόμως κρατηθέντων συντάξεων και δώρων.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ