Μενού Κλείσιμο

Να εξειδικευθούν τα μέτρα στήριξης

Στη Βουλή οι καταστροφές στην Πιερία με ερώτηση του Κ. Κουκοδήμου

Την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης, αλλά και των διαδικασιών, για την αποζημίωση των πληγέντων Πιεριέων από τις πρόσφατες πλημμύρες στο νομό μας, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει οτι υπάρχει σύγχυση των πολιτών σχετικά με την ανακοίνωση των των κυβερνητικών εξαγγελιών για ενισχύσεις, ρυθμίσεις και διαδικασίες καταγραφής με τους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημία στη Δυτική Αττική. Ο κ. Κουκοδήμος ζητά την εξειδίκευση των μέτρων που ισχύουν (ή θα ισχύσουν) για τους πληγέντες της Πιερίας, αλλά και για τις διαδικασίες άμεσης καταγραφής και εκτίμησης αποζημίωσης.

Στο κείμενο της ερώτησής του, προς τους Υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει: «Η Πιερία στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Ευρυδίκη» υπέστη σοβαρότατες ζημίες σε επίπεδο υποδομών, αγροτικών καλλιεργειών, αρχαιολογικών χώρων, αγροτικού οδικού δικτύου ενώ σε παραλιακές περιοχές από τη μια έως την άλλη άκρη της ακτογραμμής επαγγελματίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες από τις πλημμύρες που κατέκλυσαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση κήρυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και η προαναγγελία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες επαγγελματίες και πολίτες, υπάρχει ανάγκη να γίνει  η αυτοψία και να προχωρήσει η άμεση καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων  πολιτών, αγροτών, επαγγελματιών.

Επειδή υπάρχει σύγχυση των πολιτών σχετικά με την ανακοίνωση των κυβερνητικών εξαγγελιών για ενισχύσεις, ρυθμίσεις και διαδικασίες καταγραφής με τους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημία στη Δ.Αττική, παρακαλώ να εξειδικευθούν οι διαδικασίες και τα μέτρα ανακούφισης που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση στους πληγέντες της Πιερίας.

Ειδικότερα ποια η διαδικασία και τα μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις για:

-Επαγγελματίες

-Πολίτες που έχουν υποστεί ζημία στις κατοικίες τους

-Αγρότες –Σε ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή ή προϊόντα ή εξοπλισμό

 Κατόπιν αυτών:

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Τι μέτρα ανακούφισης προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας;

-Ποιες διαδικασίες άμεσης καταγραφής και εκτίμησης –αποζημίωσης θα δρομολογήσουν  τα αρμόδια υπουργεία για την ανακούφιση των πολιτών;»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ