Μενού Κλείσιμο

«Να αποσυρθεί τώρα»

 Σε κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι (και) της Πιερίας για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Συμβολική κατάληψη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποίησαν την Παρασκευή εκπαιδευτικοί της Πιερίας, ενώ για σήμερα το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού όπως υποστηρίζουν βάζει σε «δεύτερη μοίρα» στην πρόσληψη εκπαιδευτικών την προϋπηρεσία.

Ήδη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (παρότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω «ολικού παγετού») και προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην παζαρέψουν το μέλλον «και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών» και πως δεν πρόκειται να χαρίσουν ούτε μια ημέρα προϋπηρεσίας.
Παράλληλα, διεκδικούν:
-Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
-Κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. -Κανένα προσοντολόγιο, να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας.
-Εξίσωση όλων των εργασιακών, συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων- αναπληρωτών.
Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται και σήμερα (Δευτέρα) με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.
Κινητοποιήσεις για σήμερα έχουν εξαγγείλει και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) με τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 11.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ