Μενού Κλείσιμο

Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης

Ο πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑ Κολινδρού για την «ποικιλία καπνού Κατερίνης»

«Κάποιοι Πρόεδροι από τις Ομάδες Καπνού της Πιερίας πήραν την πρωτοβουλία να συναντήσουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, μεμονωμένα, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, και με την βοήθεια ενός Βουλευτή της Πιερίας, το οποίο και έγινε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και εφικτό», επισημαίνει σε δηλώσεις του,  ο Πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑ Κολινδρού, Μέλος της Διεπαγγελματικής Καπνού και της Καπνικής κ. Βασίλης Ιωάννου.

«Αυτού του τύπου οι επαφές, για μένα προσωπικά ανήκουν στο παρελθόν» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑΚ Βασίλης Ιωάννου, και «δεν συνάδουν στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν συντεταγμένα από το αρμόδιο όργανο που είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση. Πράγμα το οποίο τόνισε και ο υπουργός στη μετέπειτα συνάντηση που είχαμε ότι μόνος φορέας που θα συζητήσει από εδώ και πέρα είναι  μόνον  η Διεπαγγελματική.

Άρα κύριοι συνάδελφοι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς και να λειτουργούμε συντεταγμένα και όχι μεμονωμένα. Καλό θα είναι να κοιτάξουμε το προϊόν του καπνού από άλλη οπτική γωνία γιατί από τις πράξεις ορισμένων χάνουμε όλοι».

Και συνεχίζει ο Πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑΚ Βασίλης Ιωάννου «πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε ανάθεμα στον καπνό και να κοιτάξουμε να στηρίξουμε τον καπνό αλλά και τους παραγωγούς που με τα τόσα προβλήματα που έχουν, τους προσθέτουμε ακόμη ένα και πιστεύω ότι ο καπνός είναι το προϊόν που μπορεί να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, αυτή την δύσκολη περίοδο.

Πιστεύω να καταλάβουν οι συνάδελφοι Πρόεδροι την κρισιμότητα της στιγμής και να πράξουν ανάλογα. Και να αφήσουμε τους εγωισμούς  όπως προανέφερα για το καλό των παραγωγών και της ποικιλίας.

Μετά την Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής είχε αποφασιστεί να ζητήσουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη όπου θα ενημερώναμε το πρόβλημα που προέκυψε για την σοδειά του 2018», επισημαίνει ο κ. Ιωάννου.

«Επειδή όμως, ο Υπουργός είχε εν τω μεταξύ ένα ατυχές γεγονός,- τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του-,  πήγε πιο πίσω το ραντεβού, σεβόμενοι και εμείς το γεγονός αυτό. Αλλά στο διάστημα αυτό καταφέραμε και είδαμε  τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη. Στην συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Β. Μελενεκλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωσηφίδης ο κ. Κατσαρός και ο κ. Ιωάννου μέλη της Διεπαγγελματικής και από τη μεταποίηση ο κ. Ταρανίδης Πρόεδρος της ΣΕΚΕ. Όπου αποφασίστηκε συντεταγμένα να υπολογίσουμε τη ζημιά που θα υπήρχε από τις ποικιλίες Μπασμά και Κατερίνης. Κάτι το οποίο κάναμε σε διάστημα 8 ημερών με την βοήθεια των 2 καθηγητών, των κ. Κατή και κ. Τσιάλτα αντίστοιχα, οι οποίοι διαβεβαίωσαν για την εσοδεία του 2018 λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις περιοχές. Άμεσα κοινοποιήθηκε στους Συμβούλους του Υπουργού ποσοστό για τον Μπασμά 40% και για την Κατερίνη ποσοστιαία απώλεια 15%. Εξαιρούνται όλες οι περιπτώσεις που υπάρχουν δηλώσεις του ΕΛΓΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βασίλης Ιωάννου.

«Επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο διάστημα θα κοιτάξει την Ποικιλία Κατερίνης και θα δοθεί βοήθεια από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ