Μενού Κλείσιμο

Ν. Χαρδαλιάς: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό – Σ. Τσιόδρας: Μαραθώνιος και όχι σπριντ η άρση των μέτρων

Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά

Με μαραθώνιο και όχι με σπριντ παρομοίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας την άρση των μέτρων, η οποία όπως τόνισε, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

«Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων» είπε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ., ενώ σχολιάζοντας την συζήτηση που γίνεται και σε άλλες χώρες για μερική άρση των μέτρων, είπε ότι όλο αυτό θυμίζει οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε ένα δρόμο με πολλές στροφές. «Χρειαζόμαστε το φρένο και το γκάζι για να μπορέσουμε να φθάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας, διότι αυτή μπορεί πολύ γρήγορα να αλλάξει, αν πάψουν να εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα.

Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμιά χαλάρωση, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, είπε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέλος στην πρόωρη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή στο στόχο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες», είπε χαρακτηριστικά.

«Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, υπενθυμίζοντας τη συνέχιση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας για το διάστημα από 12 Απριλίου έως και 20 Απριλίου, δηλαδή για την Μεγάλη Εβδομάδα. «Οποιαδήποτε συζήτηση ή οι διάφορες δικαιολογίες για την μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι μια στάση παντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας, είχαμε 1082 κρούσματα, ενεργά σήμερα τα 712, εκ ων οποίων 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ οίκον.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ