Μενού Κλείσιμο

Μπόρις Τζόνσον – Στην εντατική, αλλά χωρίς αναπνευστήρα

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Βρετανίας (και αρχικά υπέρμαχος της «ανοσίας της αγέλης») νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Ο Τζόνσον, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ο ίδιος, έχει προσβληθεί από τον Covid-19, ενώ το βράδυ της Κυριακής εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς ο πυρετός του παρέμενε υψηλός.
Μιλώντας στο BBC για την κατάσταση του Τζόνσον, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ τόνισε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν είναι σε αναπνευστήρα, διευκρινίζοντας ότι του χορηγείται υποστήριξη με οξυγόνο. Παράλληλα, στην ερώτηση αν ο Τζόνσον έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και πως αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, η χώρα θα ενημερωθεί.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Times, η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει πως η μεταφορά του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική έγινε προληπτικά και πως ο ίδιος έχει πλήρως τις αισθήσεις του. Ο Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώσει «όπου είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ