Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα: Πρώτη φορά βοήθημα στις τρίτεκνες αγρότισσες

Το βοήθημα καταβάλλεται (από χθες) στις αγρότισσες, μετά από τροπολογία που κατέθεσε η κ. Σκούφα (και έγινε δεκτή) το 2018

 

Ξεκίνησε χθες η καταβολή χρηματικού βοηθήματος σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

 

Το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες καταβάλλεται, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους και είναι συνολικού ύψους 700 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, οι τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες θα λάβουν για πρώτη φορά το βοήθημα, μετά από τροπολογία που κατέθεσε, τον Δεκέμβριο του 2018 κατόπιν συνεννόησης με την τότε Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κι Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη μέχρι τότε. Η τροπολογία ψηφίστηκε (το Δεκέμβριο του ’18) από το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ψήφισης νομοθετικού σχεδίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ